!!!PROMO!!! Iskoristi promo kod DODATNIH15% i ostvari 15% popusta na odabrane SMART TELEFONE. POGLEDAJ PONUDU

Pegle

Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-23 od 150

Set Ascending Direction
Page
po strani

Uz kvalitetnu peglu brzo i lako do besprekorno ispeglanog veša 

Mnogi peglanje odeće smatraju mukotrpnim i zamornim procesom, međutim, to ne mora da bude tako ukoliko se koristi adekvatna pegla. 

Korišćenjem provereno dobre pegle iz našeg asortimana ne samo da ćeš peglati lakše, već će i sam proces biti efikasniji, a sami rezultati baš onakvi kakve želiš – garderoba bez nabora i izgužvanih delova. 

Ali ako se pitaš kako odabrati odgovarajuću peglu u moru današnje ponude, donosimo ti okvirne smernice koje će ti pomoći pri kupovini pegle za veš. 

Vrste pegli za veš 

U današnjoj ponudi postoji izuzetno širok asortiman pegli koje su jednostavne za korišćenje i ubrzavaju proces peglanja. Prema tehnologiji rada razlikujemo: 

·       Standardne i pegle na paru 

Pegle na paru kao i standardni modeli su trenutno možda među najrasprostranjenijim modelima u većini domova širom Srbije. Veoma su praktične za upotrebu, otklanjaju nabore vrlo lako, posebno pegle na paru koje odeću dubinski peglaju i ujedno osvežavaju. 

·       Parne stanice 

Parne stanice efikasno uklanjaju i one najupornije nabore koristeći sistem visokog pritiska. Para prodire duboko u tkaninu kroz više slojeva dok nabori nestaju u potpunosti. Ove pegle obično imaju keramičku grejnu ploču koja lagano klizi po tkanini, ubrzavajući proces peglanja. 

·       Pegle za vertikalno peglanje 

Inovativne pegle za vertikalno peglanje su tu da još više olakšavaju proces peglanja. Sjajne su jer omogućavaju da bez korišćenja daske za peglanje lako ispeglaš odela, košulje, haljine i druge teže stvari za peglanje koristeći samo ofinger ili nosač za peglu. Pored toga, savršeno su rešenje za peglanje zavesa ili osvežavanje odeće nakon boravka u zadimljenoj prostoriji. 

Vrste grejnih ploča

Kako utiče na kvalitet i brzinu peglanja, grejna ploča jeste još jedan bitan faktor pri kupovini pegle za veš. Takođe, igra važnu ulogu kada je reč o vrsti tkanine koja će se peglati. Današnje pegle mogu imati inox, keramičku i teflonsku grejnu ploču. 

·       Inox ploče su pogodne kod peglanja prirodnijih materijala poput pamuka 

·       Keramičke ploče se brže zagrevaju i mogu da se koristite i za sintetičke materijale 

·       Teflonske grejne ploče su glatke i klize preko tkanine, ali su i dosta osetljive na prepreke poput metalnih dugmića i rajsferšlusa 

Snaga pegle

U zavisnosti od potreba dostupne su pegle manje i veće snage - 1800 W, 2000 W, 2200 W, 2500 W. Za većinu kućnih obaveza dovoljna je pegla za veš snage oko 2000 W. 

Da ne bi došlo do oštećenja tkanina, važno je da temperaturu peglanja prilagodiš tkanini koja se pegla i tako nema bojazni da dođe do njenog progorevanja i drugih vrsta oštećenja. 

Dodatne funkcije kod pegle

Proizvođači pegli pomno prate razvoj tehnologije i u skladu sa tim nadograđuju svoje modele kako bi uticali na brzinu i efikasnost peglanja. 

Jedna od inovacija je funkcija samočišćenja koja produžava vek trajanja pegle. Takođe, tu je i sjajan sistem protiv kamenca koji omekšava vodu i doprinosi sprečavanju da se kamenac taloži. Ukoliko odabereš peglu na paru ili parnu stanicu, preporuka je da koristiš destilovanu ili filtriranu vodu i time otkloniš svaku mogućnost stvaranja kamenca. 

Automatsko isključivanje je još jedna poželjna funkcija danas - ona isključuje peglu nakon detektovanog nekorišćenja. Posebno je koristan i sistem protiv kapanja koji štiti garderobu od mrlja i veoma je važan kod pegli na paru i parnih stanica koji tokom rada koriste vodu. 

Izaberi najbolju peglu za svoju garderobu 

Prilikom odabira pegle razmisli prvo koje od prethodno navedenih karakteristika su ti važne. Nakon toga pređi na selekciju pegli prema brendu. Na raspolaganju su ti Philips, Tefal, Rowenta, Beko, Gorenje, VOX i pegle drugih sjajnih proizvođača. 

Preostaje ti samo da istražiš našu ponudu pegli i da odabereš svoj najbrži put do besprekorno ispeglanog veša. 

© Tehnomanija 2024. Sva prava zadržana