!!!PROMO!!! Iskoristi promo kod DODATNIH15% i ostvari 15% popusta na odabrane SMART TELEFONE. POGLEDAJ PONUDU

Uljani radijatori

Pogledaj kao Grid List

7 Rezultata

Set Ascending Direction
po strani

Šta sve treba da znate kada birate uljani radijator?

Znamo koliko je važno kupiti pouzdan i kvalitetan uređaj koji će obezbediti sigurno grejanje, tj. dogrevanje različitih prostorija.Bilo da je u pitanju vaša kancelarija ili neka od prostorija u vašem domu, postoji nekoliko kriterijuma koji će vam pomoći da lakše pronađete uljani radijator koji će vam najviše odgovarati.

Bilo da je u pitanju vaša kancelarija ili neka od prostorija u vašem domu, postoji nekoliko kriterijuma koji će vam pomoći da lakše pronađete uljani radijator koji će vam najviše odgovarati.

  • Snaga uljanog radijatora je jedna je od njegovih najvažnijih karakteristika. Ona u stvari pokazuje moć radijatora da ugreje određeni prostor. Može se kretati u rasponu od ispod 2000 W do 2500 W.
  • Broj rebara radijatora je stavka koja donekle ima veze sa snagom radijatora. Može biti veći ili manji, pa od toga zavise i dimenzije samog uređaja. Neki od modela mogu imati 9, 11, 15 rebara, pa u skladu sa tim će i dimenzije samog radijatora biti nešto veće ili manje. Što više rebara veća je i površina koja emituje toplotu, a samim tim i brže zagrevanje.
  • Podesivi termostat koji najčešće ima nekoliko nivoa za regulaciju temperature i koji će vam obezbediti jednostavno podešavanje željene temperature u prostoriji.
  • Sigurnost korišćenja - Najčešće se ogleda u višestrukom sistemu zaštite koji obezbeđuje sigurnost u slučaju pregrevanja ili prevrtanja uređaja.

Pored spomenutih opštih karakteristika, uljani radijatori imaju i dodatne funkcionalnosti koje mnogu umnogome poboljšati njihove performanse. Neke od njih su:

  • Ventilator koji ubrzava cirkulaciju vazduha i doprinosi ravnomernom raspoređivanju toplote u prostoriji.
  • Daljinski upravljač za lakše upravljanje čak i kada niste pored samog radijatora.
  • Tajmer koji omogućava podešavanje vremena uključivanja, tj. isključivanja uređaja, što može doprineti njegovom efikasnijem korišćenju i nerasipanju električne energije.

Prednosti uljanih radijatora

Glavna prednost uljanih radijatora je što se toplota emituje i nakon njegovog isključivanja, za razliku od npr. grejalica, koje greju samo dok su uključene.

Brzo se zagrevaju što je njihov veliki plus tokom hladnih dana.

Uz uljani radijatori praktičnost i mobilnost na prvom mestu

Uljani radijatori imaju točkiće, pa se lagano premeštaju i pogodni su za različite prostorije. Neki od modela imaju i rukohvate koji omogućavaju njegovo pomeranje bez velikog napora.

Upravljanje je veoma jednostavno. Temperatura se reguliše okretanjem točkića na samom radijatoru ili putem daljinskog upravljača kod određenih uređaja.

Kod nekih se posebno ističe i ECO funkcija koja ima izuzetni značaj za smanjenu potrošnju električne energije uz obezbeđivanje optimalnog nivoa udobnosti.

Koje uljane radijatore možete naći u Tehnomaniji?

U Tehnomaniji vas očekuju uljani radijatori Tesy, Elin, Fox, Gorenje, Vox, Midea, Linea, ali i mnogi drugi brendovi i modeli.

Bez obzira na to za koji od brendova se odlučite, važno je napomenuti da uvek treba imati u vidu kvalitet toplotne izolovanosti objekta ili prostorije koja će se grejati.

Zaboravite na sve one prohladne dane i večeri kada u vašem domu nije potpuno hladno da je neophodno grejanje, ali istovremeno ni dovoljno toplo da bude prijatno za boravak. Izaberite neki od uljanih radijatora iz naše široke ponude i dogrejte sobu i kancelarije na ekonomičan i brz način.

© Tehnomanija 2024. Sva prava zadržana