DODATNIH15% Promo kod samo online na odabranu Beko i Gorenje belu tehniku.

d h m s

Espresso aparati

Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-23 od 94

Set Ascending Direction
Page
po strani

Vrste espresso aparata

Ovi kafe aparati dolaze sa različitim karakteristikama i funkcijama koje donose različite intenzitete, arome i ukuse kafe, kao i različite načine pripreme.

Ono što im je većini zajedničko jeste jednostavna upotreba, kao i savršena aroma u šoljici kafe, svaki put.

Za potpuno uživanje, odaberi odgovarajući aparat za pripremu omiljenog napitka:

  • Aparati za esspreso na kapsule

Ovi aparati za kafu su idealni ako voliš da eksperimentišeš ili isprobavaš različite arome, ukuse i varijante kafe. Uglavnom su manjih dimenzija, praktični i jednostavni za održavanje, a sve što treba da uradiš za odličan napitak jeste da odabereš odgovarajuću kapsulu, sa mlekom ili bez, i pritisneš dugme.

Takođe, pored različitih cena, snaga i funkcija, krasi ih odličan dizajn kao i nekoliko opcija kada se radi o boji.

Neki od aparata na kapsule imaju i mogućnost odabira između nekoliko nivoa temperature kafe, a neki mogu da prave čak i hladne napitke, idealne za letnje osveženje.

Širok dijapazon ukusa i aroma koje donose različite vrste napitaka u kapsulama, zadovoljiće i najizbirljivije ljubitelje kafe, a opcije čokoladnih i mlečnih napitaka učiniće aparate za kafu na kapsule omiljenim i među onima koji nisu ljubitelji ovog napitka.

Međutim, prilikom odabira aparata za kafu na kapsule, važno je da obratiš pažnju na vrstu kapsula sa kojim je aparat kompatibilan i odabereš onaj koji koristi kapsule u čijem ukusu i aromi najviše uživaš.

  • Aparati za espresso koji koriste mlevenu kafu

Ovi kafe aparati za pripremu tvog omiljenog napitka koriste različite vrste mlevene espresso kafe. Pod odgovarajućim pritiskom izvlači se maksimum arome i ukusa i sve staje u šoljicu čistog uživanja.

Ukoliko uživaš u različitim vrstama kafe koje se prave mešanjem sa mlekom ili mlečnom penom, potreban ti je aparat za kafu sa posebnim dodatkom za pravljenje mlečne pene ili delom u kome se skladišti mleko.

Određeni aparati za espresso koriste mleko u prahu, dok drugi imaju posebne posudice koje održavaju mleko na odgovarajućoj temperaturi. 

  • Aparati za kafu sa mlinom

Za apsolutno uživanje u aromi i punom ukusu kafe, teško da nešto može da prevaziđe sveže samleveno zrno. Ukoliko želiš ovakav užitak, aparat za kafu sa mlinom je definitivno odličan izbor.

Cene aparata za espresso sa mlinom jesu više u odnosu na ostale aparate, ali su oni zaista najmoćniji u ovoj kategoriji. Određeni modeli donose izbor između nekoliko vrsta kafe, ali i intenziteta mlevenja koji omogućava da svaki put odabereš koji intenzitet kafe želiš. Na taj način možeš odabrati najintenzivniju aromu za dobro jutro ili blažu varijantu za kasno popodne. Ukus će svakako biti neprevaziđen.

Održavanje aparata za espresso

Održavanje kada su aparati za kafu u pitanju, bez obzira da li su na kapsule, sa mlinom ili da li imaju više opcija kada su vrste kafe u pitanju, uglavnom je jednostavno.

Potrebno je rezervoar za vodu redovno čistiti od kamenca koristeći posebna sredstva koja su namenjena za to, kao i adekvatno održavati ostale delove, posebno mlaznice za mleko ili pravljenje pene.

U svakom slučaju, od najveće važnosti je da se pridržavaš postupaka i dinamike održavanja navedenih u uputstvu konkretnog aparata. Pojedini modeli imaju i programe samočišćenja ili indikatore koji ukazuju da je potrebno očistiti aparat koji dodatno olakšavaju njihovo korišćenje i održavanje u najboljem stanju.

Istraži sjajnu ponudu, iskoristi super cene i odaberi aparat za espresso koji će ispuniti sva tvoja očekivanja i omogućiti ti da uživaš u izvrsnoj kafi kad god poželiš.

© Tehnomanija 2024. Sva prava zadržana