!!!PROMO!!! Iskoristite dodatnih 10% popusta na već snižene cene TELEVIZORA uz PROMO KOD.
Uskoro! Pratite nas!

h m s

!!!PROMO!!! Iskoristite promo kod DODATNIH10% i ostvari 10% popusta na već snižene cene odabranih TELEVIZORA. POGLEDAJ PONUDU

Mašine za pranje veša

Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-23 od 148

Set Ascending Direction
Page
po strani

Mašine za pranje veša različitih brendova donose mnoštvo sjajnih karakteristike koje su kreirane tako da ti pruže vrhunske performanse, u skladu sa tvojim potrebama, željama i mogućnostima. 

U našoj ponudi te čekaju odlične Bosch, Gorenje, Candy, Beko mašine za pranje veša, ali i brojni drugi modeli uz koje će održavanje garderobe svežom i čistom postati lakše i jednostavnije. 

Kako da odabereš odgovarajuću mašinu za pranje veša?

Kako napraviti pravi izbor nije uvek lako, posebno kada je u ponudi veliki izbor modela.

Zato ti donosimo par smernica o tome na šta je potrebno da obratiš pažnju kako bi mašina koju odabereš bila pravi pogodak i uređaj koji će ti pojednostaviti brigu o vešu pružajući ti vrhunske rezultate.

Postoji nekoliko glavnih karakteristika koje će ti pomoći da suziš izbor i uzmeš u obzir najbolje veš mašine u skladu sa svojim potrebama:

1. Kapacitet pranja

Ova stavka je jedan od odlučujućih faktora prilikom određivanja količine veša koju možeš oprati pri jednom uključivanju mašine. U zavisnosti od veličine bubnja i njegovih dimenzija, postoje mašine za pranje veša sa kapacitetom od 5 kg, 6 kg, 7 kg, 8 kg, pa čak i 9 kg, ali i više. 

Veći bubnjevi idealni su za velike porodice ili porodice sa decom gde je korpa za veš skoro uvek do vrha napunjena i gde je praktičnije i poželjno da se opere što veća količina veša odjednom. Veći kapacitet kod mašina za pranje veša odličan je i za pranje većih komada odeće, poput jakni, ćebadi i slično. 

Ukoliko ipak nemaš potrebu za velikim bubnjem, živiš sa jednim ili dvoje ukućana ili samostalno, 6 kg bi moglo da bude sasvim dovoljno, pa možda i 5 kg, kako bi se oprala količina veša koja ti je potrebna.

2. Broj obrtaja centrifuge

Različiti modeli mašina za pranje veša mogu imati različit broj obrtaja centrifuge – od 600, 800, pa i preko 1400. Što više obrtaja centrifuge, veš će biti bolje oceđen, ali vrlo verovatno i malo više izgužvan. 

Ako ti je ova stavka važna, potrebno je da obratiš pažnju da li je broj obrtaja fiksan ili se može podešavati – kod nekih modela ova opcija ti pruža mogućnost da, u zavisnosti od toga šta pereš, možeš da odabereš za svako pranje različit broj obrtaja od ponuđenih opcija. 

Zavisno od materijala i tipa veša koji pereš, odaberi više ili manje obrtaja centrifuge, a ukoliko koristiš mašinu za sušenje veša, poželjno je da veš bude dobro iscentrifugiran kako bi sušenje bilo lakše i učinkovitije.

3. Posebni programi

Pored standardnih programa za pamuk, sintetiku i mešovitu garderobu, neke mašine imaju i različite kombinacije programa ili čak mogućnost da napraviš svoj personalizovani program ili kombinuješ nekoliko karakteristika standardnih opcija. 

Mašine za pranje veša sa bebi programom, posebnom opcijom za uklanjanje upornih fleka ili dodatnim ispiranjem odličan su izbor ukoliko imaš decu čija garderoba često bude puna mrlja koje se teško skidaju ili im je zbog osetljive kože potrebno dodatno ispiranje veša kako bi izbegli iritacije. 

Ova opcija je pogodna i za sve one koji pate od alergija ili preferiraju da na njihovom vešu nema previše deterdženta ili omekšivača. 

Za sve one koji se bave sportom, odlični su programi za pranje sportske opreme, pa čak i patika. Takođe, brz Eco program koji štedi energiju i omogućava brzo pranje ili osvežavanje garderobe koja će biti čista uglavnom za manje od sat vremena, zna da bude spas u mnogim situacijama.

4. Ostale karakteristike mašina za pranje veša koje ti mogu pomoći pri organizaciji

Osim navedenih osnovnih karakteristika, postoji i niz dodatnih opcija koje ti mogu doneti pravo olakšanje i učiniti brigu o vešu jednostavnijom i ekonomičnijom. 

Jedna od važnih stavki jeste i energetska efikasnost tvoje mašine koja ti može doneti značajne uštede u električnoj energiji i vodi. Na energetskoj nalepnici možeš pronaći sve važne informacije, poput potrošnje vode i struje, ali i trajanja ciklusa, emisije buke i klase centrifuge. 

Pored toga, tu su inverter motor, odloženi start, tajmer i druge opcije uz koje možeš uživati u većem komforu tokom korišćenja i bolje organizovati svoje vreme.

Dimenzije mašina za pranje veša i odabir u skladu sa tvojim prostorom 

Pored programa, dodatnih funkcija i kapaciteta, važno je da uzmeš u obzir i prostor koji imaš na raspolaganju na mestu gde planiraš da smestiš mašinu. 

Za mala kupatila idealne su manje mašine, takozvani slim modeli koji su manje dubine u odnosu na standardne modele. 

Obavezno proveri dimenzije konkretnih modela i pogledaj da li su dostupni i u manjim dimenzijama ukoliko imaš ograničen prostor ili malo kupatilo. Odaberi mašinu od 60 cm, 55 cm ili čak 50 cm ukoliko ti ta dubina odgovara. 

Manje dimenzije pronaći ćeš i kod mašina za pranje veša sa punjenjem odozgo. Kod njih je otvor za bubanj na gornjoj strani mašine i uglavnom ih je praktičnije smestiti u manje prostore nego mašine za pranje veša sa frontalnim punjenjem.

Odaberi svoju novu mašinu za pranje veša iz Tehnomanija asortimana 

U našoj raznovrsnoj ponudi pronaći ćeš odlične modele koji će se savršeno uklopiti u tvoj budžet, tvoje potrebe i prostor.

Pronađi odgovarajući model mašine za pranje veša koja će svojim programima, funkcijama i kapacitetom odgovarati svim tvojim potrebama i koja će ti pojednostaviti obaveze i doneti besprekorne rezultate pranja.

© Tehnomanija 2024. Sva prava zadržana