BESPLATNA DOSTAVA - izdvojeni uređaji iz kategorije bele tehnike u vrednosti preko 20.000 dinara.

d h m s

Mašine za sušenje veša

Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-23 od 90

Set Ascending Direction
Page
po strani

Vrste mašina za sušenje veša

Prilikom izbora mašine za sušenje veša važno je da obratiš pažnju o tehnologiji sušenja koja je karakteristična za određene modele. Razlikujemo tri tipa:

  • Ventilacione mašine
  • Kondenzacione mašine
  • Kondenzacione mašine sa toplotnom pumpom

Ventilaciona mašina za sušenje veša izvlači vlagu iz veša i izbacuje je kroz odvodne cevi. Kako je neophodno obezbediti izlaz za odvodnu cev, njena idealna lokacija je kupatilo ili neka druga prostorija u kojoj postoji instaliran odvod.

Kondenzaciona mašina za sušenje veša tokom sušenja izdvaja vlagu iz odeće i izbacuje je kao vodu u posudu koju na kraju sušenja možeš jednostavno isprazniti. Njena velika prednost je što nema odvodnu cev, tako da se može smestiti u bilo koji deo kuće ili stana - na terasu, u potkrovlje ili u podrum.

Mašina za sušenje veša sa toplotnom pumpom zasnovana je na sistemu u kome vazduh neprestano kruži, zagreva se i hladi. Prilikom sušenja koristi toplotnu pumpu pomoću koje više štedi energiju u odnosu na prethodna dva modela sa električnim grejačima. Zbog njene velike energetske efikasnosti početno ulaganje je možda veće, ali sigurno isplativije na duže staze.

Bitni faktori za odabir mašine za sušenje veša

Da bi svako odabrao mašinu za sušenje veša po svojoj meri, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih faktora poput kapaciteta, dimenzija i programa koje nudi određeni model.

Zašto je kapacitet mašine za sušenje veša važan?

Prilikom određivanja kapaciteta važno je da uzmeš u obzir potrebe i navike tvoje porodice, kao i broj članova.

Računica je jednostavna. Što je veći broj članova porodice i veća potreba za pranjem i sušenjem veša, biće ti neophodna i mašina većeg kapaciteta. Tako u okviru naše ponude možeš pronaći modele kapaciteta od 6 do 10 kilograma.

Dimenzije mašine za sušenje

U zavisnosti od mesta na koje želiš da smestiš svoju novu mašinu za sušenje, pre kupovine proveri da li su dimenzije odgovarajuće.

Ukoliko imaš prostora u kupatilu, odgovaraće ti neki od modela standardnih dimenzija, 60 x 85 x 60 cm. Ukoliko je tvoje kupatilo manje izabraćeš slim mašinu za sušenje veša, dimenzija 60 x 85 x 45 cm, koja će ti zauzeti manje mesta.

Ako želiš da maksimalno iskoristiš prostor, mašinu za sušenje možeš postaviti na mašinu za pranje veša. U tom slučaju izabraćeš model sa vakuumskim nožicama.

Šta sve nude savremeni programi mašine za sušenje veša?

Različiti programi sušenja postali su sve zastupljeniji kod različitih modela mašina. Oni nude brojne pogodnosti i tako olakšavaju sušenje odeće.

Uzimajući u obzir različite materijale i vrstu veša koji se pere, pružaju ti mogućnost da prilagodiš sušenje određenim tkaninama tako da se očuvaju njihove karakteristike. Određeni modeli poseduju i programe za sušenje bez gužvanja, tako da ni peglanje neće biti potrebno.

Uštedi struju uz energetski efikasne mašine za sušenje veša

U današnje vreme neophodno je da razmišljamo o energetskoj efikasnosti uređaja za naš dom. Zato je važno voditi računa i o energetskom razredu mašina za sušenje veša.

Ponuda je raznolika te možeš pronaći modele energetske klase od A do G. Maksimalni energetski učinak pružiće ti svakako mašina za sušenje veša sa toplotnom pumpom jer ovi modeli prilikom sušenja koriste pumpu umesto standardnih električnih grejača.

Pronađi najbolju mašinu za sušenje veša za svoj dom

U Tehnomaniji možeš pronaći mašine za sušenje veša brojnih renomiranih proizvođača: Gorenje, Beko, Bosch, Candy, Indesit, Samsung, Whirlpool i mnogih drugih.

Ukoliko želiš  da budeš u toku sa novim tehnologijama, možeš odabrati i neku od Smart mašina za sušenje veša koje ti omogućavaju kontrolu putem Wi-Fi mreže i mobilnog telefona.

Izaberi model koji će ispuniti sve tvoje zahteve i uživaj u uvek čistom i osušenom vešu.

© Tehnomanija 2024. Sva prava zadržana