Inverter klime

Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-23 od 39

Set Ascending Direction
Page
po strani

Koja je razlika između standardne i inverter klime?

Velika ponuda, mnoštvo vrsta, modela, funkcionalnosti je sve ono što često zbunjuje kupce pri izboru klima uređaja.

Ipak, inverterske klime imaju značajnih prednosti u odnosu na standardne modele, a to su:

  • Obezbeđuju manji utrošak električne energije
    Zahvaljujući naprednijem kompresoru, inverterska klima može da radi manjim ili većim obimom. Kada jednom postigne željenu temperaturu, ne isključuje se, već nastavlja sa radom smanjenom snagom. Na taj način doprinosi smanjenoj potrošnji struje.
  • Omogućavaju ravnomerno hlađenje
    U prostorijama nema oscilovanja temperature jer motor radi bez prekida, ali prilagođenom snagom, čime održava konstantnu temperaturu u prostoru.
  • Karakterišu ih značajno bolje radne performanse i u zimskom periodu
    Pored ekonomičnog rada tokom hlađenja, klime sa inverter motorom mogu da greju pri nižim spoljnim temperaturama u odnosu na standardne klime, što je odlično rešenje za hladnije dane.
  • Imaju duži radni vek i zahtevaju manje troškove održavanja

Zašto je cena inverter klime viša?

Poznato je da se cene standardnih i inverter klima uređaja poprilično razlikuju. Mnogi se pitaju vredi li investiranje u ovakve uređaje i koje karakteristike utiču na razliku u ceni.

Najvažnija od njih je sigurno tehnologija rada koja obezbeđuje značajnu uštedu električne energije, što je danas izuzetno važno.

Pored toga, od modela do modela se razlikuju i neke od njihovih međusobnih osobina. Tako neke od inverterskih klima odlikuju i dodatne funkcionalnosti kao što su: jonizator, posebni filteri koji uklanjaju alrgene iz vazuha, Wi-Fi kontrola.

Kako odabrati pravi model inverterske klime?

Iako je početno ulaganje nešto veće, dugoročno gledano investicija u inverter klimu, u odnosu na standardne on/off modele, se isplati. To se najviše ogleda kroz povraćaj uloženih sredstava uštedom električne energije i manjim računima za struju.

Pre nego što se odlučite, najbolje je da se konsultujete sa stručnim licima koja će proceniti koji tip klime najviše odgovara vašem prostoru. Vodite računa o kvadraturi i izolovanosti prostorija, kako biste osetili sve benefite ovog izuzetno efikasnog uređaja.

Pronađite pravi model za sebe i uživajte u komforu i prijatnoj temperaturi svog doma.

© Tehnomanija 2024. Sva prava zadržana