DODATNIH15% Promo kod na odabrane MOBILNE TELEFONE! Samo online.

d h m s

Prečišćivači vazduha i oprema

Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-23 od 72

Set Ascending Direction
Page
po strani

Kako poboljšati kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru? 


Prečišćavač vazduha funkcioniše tako što njegov filter apsorbuje čestice koje zagađuju. Takođe, čisti vazduh od prašine, uklanja neprijatne mirise, ali i duvanski dim. Bilo da ste upravo ispratili grupu prijatelja pušača sa sedeljke ili da ste i sami pušač, duvanski dim nije baš najprijatniji miris na svetu. Zato je prečišćivač vazduha uređaj koji pomaže u njegovom otklanjanju i predstavlja odličan dodatak svakoj kući. 


Prešičšćivači vazduha i značaj negativnih jona 


Mnoga istraživanja su pokazala da zdrave životne sredine imaju viši nivo negativnih jona, umeren nivo ozona i nizak nivo čestica zagađivača. Posebno se ističe značaj negativnih jona za koje je poznato da imaju pozitivno dejstvo na ljude. 
Negativni joni koje prečišćivač vazduha generiše predstavljaju veoma bitan element za njegovo funkcionisanje. Tako se smatra da prečišćivači vazduha mogu posebno pomoći ljudima koji imaju određene tipove zdravstvenih problema, ali će i svima ostalima oplemeniti prostorije za rad i boravak. 


Koje vrste prečišćivača postoje? 


Pored toga što upijaju zagađujuće čestice, prečišćivači poseduju nekoliko različitih vrsta filtera koji imaju svoje specifične funkcionalnosti. Tako, u Tehnomaniji možete naći nekoliko vrsta prečišćivača: 

  • Prečišćivači vazduha sa jonizatorom - Neutrališu čestice prašine, polena, neprijatnih mirisa i dima
  • Prečišćivači vazduha sa HEPA filterom - Skupljaju i ukljanja iz vazduha 99,95% mikroskopski sitnih alergena i štetnih supstanci do veličine od 0,1 mikrona
  • Prečišćivači vazduha sa filterom aktivnog uglja - Za uklanjanje gasova 

Pored toga, pojedini modeli imaju kombinaciju više filtera, pa je i kvalitet i učinkovitost ovakvih uređaja na znatno višem nivou. Neki od njih imaju i naprednije funkcije, kao što su tajmer, WiFi modul i daljinsko upravljanje preko aplikacije i telefona, što doprinosi i njihovoj praktičnosti. 
Kako bi se obezbedili optimalni rezulati rada prečišćivača vazduha, obratiti pažnju na preporučenu veličinu prostora pri odabiru određenog uređaja. 
Uz koristan vodič za izbor prečišćivača vazduha koji će najbolje odgovoriti na vaše potrebe, izaberite neki od sjajnih prečišćivača vazduha i obezbedite bolji i kvalitetniji vazduh u svom domu ili poslovnom prostoru.

© Tehnomanija 2024. Sva prava zadržana