-
Kenwood multipraktik Cooking Chef Major KM 070
-
ŠEF KUHINJE - MAJOR!
-
Sada možete priuštiti najboljeg evropskog Chefa u svojoj kuhinji! Ultimativni chef kuhinje je nezamenjiva pomoć i najiskusnijim majstorima kuvanja koji žele usavršavati svoje kulinarske veštine prihvatanjem izazova i spremanja hrane za veća društva. Jednostavni su za korišćenje i imaju više od 20 funkcionalnih nastavaka koji će ubrzo postati lep i poverljiv dodatni par ruku u kuhinji - za spremanje raznih vrsta testenine, sladoleda, pripremu soseva, supa, krema i kolača, testa, za mlevenje mesa, ceđenje voća, usitnjavanje oraha, guljenje krompira, seckanje povrća, jela od mesa ili ribe, kuvanje na pari i još puno, puno toga..
-
Onda, odakle početi?
-
Revolucionarni Cooking Chef, nastao na uspešnoj platformi Kitchen Chefa, najnovije je i najnaprednije postignuće u istoriji Kenwooda.
-
Cooking Chef revolucija: kuvanje i miksanje istovremeno sa 8 nastavaka u kompletu:
-
1. originalni Kenwood nastavak za pripremu kolača, keksa i testenina.
-
2. nastavak za mešanje mesa: meso se ne melje već se zadržava njegova tekstura predviđena receptom
-
3. metalna mutilica za šlag, belance, nabujke i kreme
-
4. flexi nastavak za mešanje biskvita,krema i umaka otporan na visoku temperaturu
-
5. spiralni metalni nastavak za mešanje dizanih testa
-
6. blender od nerđajućeg čelika i termootpornim staklom zapremine 1.5 l, idealan za pripremu svežih sokova od voća i povrća, supa i soseva
-
7. činija za kuvanje na pari
-
8. procesor hrane za pripremu namirnica pre miksanja i kuvanja.
-
Kenwood Cooking Chef je prvi kuhinjski aparat koji kombinuje funkcije miksera sa mogućnošću indukcijskog kuvanja uz maksimalnu bezbednost i uštedu energije.
-
Podešavanje temperature od 20C - 140C, raspon tajmera od 5 sekundi do 3 sata, 3 mogućnosti brzine mešanja, 4 strujna ulaza za rad sa širokim asortimanom nastavaka, sigurnosni sistemi na posudi, zaštita od toplote i prskanja, glavni poklopac i sigurnosni poklopci za izlaze.
-
LCD ekran prikazuje vreme ili temperaturu, snaga 1500W, za 6.7 l, ima funkcije blendera, food procesora, aparat za kuvanje na paru.
-
Jednostavnost korišćenja postavki za regulaciju temperature i funkcije mešanja daje ovom aparatu mogućnost da bude upotrebljivan za kuvanje i kuvanje na pari, dinstanje pa čak i pečenje, uz osiguran izvrstan ukus.
-
Ključne prednosti:
-
Cooking Chef koristi izuzetno sigurnu i energetski efikasnu tehniku indukcionog kuvanja.
-
Zagreva se brzo i održava energiju za razliku od plinskih jedinica. Ima 2 senzora koja tačno mere temperaturu precizno do 2C.
-
Cooking Chef ima 3 brzine mešanja: Brzina mešanja 1-ovo je spora brzina koja omogućava lagano zajedničko mešanje svih sastojaka u posudi.
-
Brzina mešanja 2-mikser će raditi na sporoj brzini i naizmenično, svakih 5 sekundi, ubrzavati mešanje. Brzina mešanja 3-mikser će naizmenično, odnosno svakih 30 sekundi prebaciti na sporiju brzinu, kako bi se zadržala konzistencija hrane.
-
Ultimativni chef kuhinje! Ovaj aparat je nezamenjiva pomoć i najiskusnijim majstorima kuvanja koji žele usavršavati svoje kulinarske veštine prihvatanjem izazova i spremanja hrane za veća društva. Sa Chefom jednostavno dobijate još jedan par ruku u kuhinji, a to omogućava njegovih 20 nastavaka - za spremanje raznih vrsta testenine, sladoleda, testa, za mlevenje mesa, ceđenje voća, usitnjavanje oraha, guljenje krompira, seckanje povrća i još puno, puno toga...
RECEPTI
Mousse od čokolade
Sastojci za 4 osobe:
-
čokolada 0,25kg (70% kakaa)
-
jaja 5 kom (3 cela i 2 zumanceta)
-
slatka pavlaka 0,15 l
-
maslinovo ulje 0,02 l
Priprema:
U Kenwoodovom Cooking Chefu otopite čokoladu (50 C). U drugoj posudi penasto izmutite jaja, a od slatke pavlake napravite šlag. U čokoladu postepeno laganim pokretima umešajte jaja i šlag, tako da tekstura ostane penasta. Na kraju umešajte maslinovo ulje. Ohlađeno servirajte na tanjir i ukrasite čokoladom.
Korpice punjene voćem
Sastojci za 4 osobe:
-
prhko testo
-
brašno 300g
-
jaja 3 kom (zumanci)
-
maslac 150g
-
šećer 100g
-
Voćno punjenje:
-
malina 200g
-
jabuka 2 kom
-
nektarina 2kom
-
ricotta sir 250g
-
sok limuna
-
med 1 kašika
-
jogurt 180g
Priprema:
Prhko testo - sve sastojke izmešajte u Kenwoodovom Cooking Chefu da se dobro povežu. Dobijeno testo zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Testo razvucite u kalup za korpice i pecite ga 12 minuta na 180C.
Voćno punjenje - u Kenwoodovom Cooking Chefu izmešajte ricottu, jogurt, pola limunovog soka i med. Narežite jabuku i nektarine na tanke kriške. Korpicu od prhkog testa napunite kremom od ricotte i na nju slažite voće koje pokapajte limunovim sokom da ne izgubi boju. Stavite u frižider da se dobro rashladi i servirajte.