Lenovo ThinkPad 8 - slim biznis klasa


Prvi Lenovo 8“ tablet za profesionalnu upotrebu je ujedno i najtanji i najlakši iz ThinkPad serije. Novi ThinkPad 8 karakteriše visoka rezolucija IPS displej panela, koji podržava do 10 istovremenih dodirnih tačaka. Radi u okruženju Windows 8.1 Professional operativnog sistema, pokreće ga Inteleov 2.4 GHz Bay Trail procesor i poseduje bateriju koja bi trebalo da izdrži celodnevni rad.

Tablet je izrađen od aluminijuma - debljine svega 8.8 mm i mase 430g. Ekran je veličine 8.3“, rezolucije 1920 x 1200 sa HD web kamerom od 2MP u okviru, pozadinskom kamerom od 8MP sa autofokusom i duplim digitalnim mikrofonom.

Srce tableta čini Intel Z3770 procesor sa četiri jezgra, integrisana grafika sa podrškom od 2GB LPDDR3 sistemske memorije i do 128 GB SSD hard diska, sa mogućnošću microSD proširenja. Bluetooth 4.0 konekciju možete iskoristiti kako biste bežično uparili tablet sa tastaturom za mini hibridni laptop, ili microUSB 3.0 i microHDMI portove za fizičko povezivanje tastature i eksternog monitora.

ThinkPad 8 stiže sa 802.11a/b/g/n Wi-Fi konekcijom kao standardom i sa dostupnim mobilnim mrežama 3G i 4G/LTE. Obzirom da je fokus na biznis upotrebi, tablet podiže bezbednosne kriterijume sa karakteristikama kao što su TPM 2.0, upravljanje mobilnim uređajima, i VPN funkcija koja se automatski pokreće kada korisnik odabere aplikaciju koja zahteva pristup poslovnim podacima. Baterija od 20.5Wh može omogućiti oko 8h korišćenja između punjenja.Preuzeto iz novina Informer, rubrika Inovacija
 
vrh strane