Sve kategorije Down Arrow
Bela tehnika
Bela tehnika
Mali kućni aparati
Mali kućni aparati
Telefoni
Telefoni
Televizori, Audio i Video
Televizori, Audio i Video
Klime, grejanje i kvalitet vazduha
Klime, grejanje i kvalitet vazduha
IT Shop
IT Shop
Konzole i gaming
Konzole i gaming
Nega kose, tela i lica
Nega kose, tela i lica
Sport, razonoda i rekreacija
Sport, razonoda i rekreacija
Smart Home
Smart Home
Dronovi, foto-aparati, kamere
Dronovi, foto-aparati, kamere
Uradi sve sam
Uradi sve sam
Bebe i deca
Bebe i deca
Sve za kućne ljubimce
Sve za kućne ljubimce
Auto-oprema
Auto-oprema
Prati pošiljku
Trenutni status pošiljke
There is no tracking

Ukoliko imaš kreiranu porudžbinu, potrebno je da se uloguješ kako bi bila omogućena opcija da u svakom trenutku imaš uvid u kom je statusu tvoja pošiljka

Tehnomanija
Korpa
Empty cart

Tvoja korpa je prazna

  Sign In / RegisterWish ListFind a Store

  Bojleri

  Sortiraj prema:
  Popularnosti
  1 - 5 od 49 proizvoda
  Prikaži još

  Pouzdani i kvalitetni bojleri za kupatilo i kuhinju 

  Ukoliko si u potrazi za novim bojlerom, na pravom si mestu. Donosimo ti sjajan izbor modela za različite potrebe. 

  Bilo da prvi put kupuješ bojler jer se useljavaš u novu kuću i stan ili želiš da zameniš onaj stari i dotrajali, neophodno je da pri izboru uzmeš u obzir nekoliko ključnih faktora: 

  • Tip bojlera 

  • Kapacitet bojlera 

  • Dimenzije i način montaže 

  • Kazan bojlera 

  Vrste bojlera – protočni i standardni 

  Značajna karakteristika protočnih bojlera jeste da su obično manjih dimenzija i manjih kapaciteta. Za zagrevanje vode koriste grejače velike snage koji vodu zagrevaju pri protoku. Protočni bojleri se najčešće koriste za kuhinje. 

  Standardni bojleri su nešto glomazniji u odnosu na prethodno spomenute jer nude i mnogo veće kapacitete zagrevanja vode. Imaju kazan u kome se nalazi grejač koji zahvaljujući dobroj izolaciji greje vodu i održava njenu toplotu duže vreme. 

  Standardni bojleri većih kapaciteta se uglavnom koriste za kupatila, dok se oni manjih zapremina mogu koristiti i u kuhinjama. 

  Kapacitet bojlera za kuhinju i kupatilo 

  Kad kupuješ novi bojler, veoma je značajno da izabereš kapacitet bojlera u skladu sa svojim potrebama kako bi se električna energija pravilno koristila bez neželjenog rasipanja. Što je porodica brojnija, biće potrebno zagrejati i veću količinu vode, tako da pri izboru obavezno uzmi u obzir broj članova porodice. 

  Na primer, ukoliko je porodica dvočlana za kupatilo je dovoljan i bojler manjeg kapaciteta, na primer onaj od 50 l, a za kuhinju bojler od 5 l. U svim onim situacijama kada je porodica brojnija preporuka je izabrati bojler za kupatilo kapaciteta 80-100 l, pa i više ako je to potrebno, a za kuhinju onaj od 10 ili 30 l. 

  Dimenzije bojlera i način montaže 

  Pre same kupovine preporučujemo da premeriš prostor u koji želiš da postaviš bojler, nakon čega možeš sebi skratiti put traženja odgovarajućeg modela i filtrirati ponudu bojlera prema dimenziji. 

  Na tržištu su najviše zastupljeni vertikalni bojleri koji imaju grejač na donjem zidu rezervoara i montiraju se vertikalno. Ipak, u ponudi se vrlo često mogu pronaći i horizontalni bojleri namenjeni manjim kupatilima i kuhinjama, koji grejač imaju na bočnoj strani. 

  Pored toga, danas se na tržištu mogu pronaći i slim bojleri koji štede prostor, a ujedno su veoma efikasni u zagrevanju vode. 

  Kakve vrsta kazana mogu imati bojleri? 

  Dobro je da znaš da su gotovo svi delovi bojlera zamenljivi, osim jednog – kazana. Zato je posebno važno obratiti pažnju na kvalitet kazana koji će garantovati i njegovo dugo trajanje. U pogledu materijala, bojleri mogu biti izrađeni od inoxa, emajla i polipropilena. 

  Modeli bojlera koji imaju prohromski, odnosno inox kazan, veoma su dugotrajni, otporni na koroziju i uspešno čuvaju toplotu vode. Emajlirani kazani su izrađeni od crnog čelika sa zaštitnim emajliranim slojem koji je značajan jer štiti bojler od korozije i obezbeđuje ispravnu vodu. Za polipropilenski kazan je karakteristično da koristi polistirensku izolaciju koja održava toplotu zagrejane vode. 

  Odaberi najbolji bojler za kuhinju ili kupatilo 

  Tehnomanija ti nudi veliki izbor bojlera različitih tipova, kapaciteta, dimenzija i materijala. Od brendova tu su Metalac, Gorenje, Bosch, Tesy, VOX i mnogi drugi. 

  Istraži celokupnu ponudu i izaberi najbolji bojler za svoj dom.