5 saveta za odabir najbolje mašine za sušenje veša

  0

Hladno i kišovito vreme učinilo je da odložite do daljnjeg štipaljke i žice za sušenje rublja na terasi, pa je pravo vreme da kupite mašinu za sušenje veša. Ali kako da odaberete idealni model?

Eksperti iz Tehnomanije imaju za vas 5 korisnih saveta:

1. Imajte u vidu realne potrebe svoje porodice kada razmišljate o kapacitetu. Mašina najvećeg kapaciteta jeste najbolji odabir za veliku porodicu, ali s obzirom na to je najekonomičnije uključiti mašinu ako je puna, pokušajte da izračunate koliku količinu veša ćete uglavnom sušiti. Jednostavno izmerite uobičajenu kilažu veša koju perete, i u odnosu na to odaberite kapacitet mašine za sušenje, jer se potrošnja energije znatno povećava kada se suše količine manje od punog kapaciteta mašine.

2. Ipak, ne morate se previše opteretiti potrošnjom energije jer mnogi modeli imaju inovativne tehnologije koja vam pomažu da maksimalno uštedite energiju prilikom sušenja veša. Svi modeli A+, A++ i A+++ energetskog razreda znatno su štedljiviji od ostalih. Candy model CS C8 LF ima funkciju ACTIVE senzorsko sušenje, što čini tu mašinu idealnom za sve veličine domaćinstava, pošto senzori aktivno beleže nivo vlage i automatski prekidaju program kada se veš osuši, od 1 kg do maksimalnog kapaciteta. Osim toga poseduje i vodootporne touch kontrolne dugmiće, što smanjuje rizik problema sa elektronikom zbog vlage u kupatilu, kao i funkciju Odloženi start i patentirani SoftCare bubanj koji poboljšava negu veša.

3. Manje energije troše i kondenzacijske veš mašine, ukoliko se pitate da li da kupite kondenzacijski ili odvodni model. Kod tih modela voda se skuplja u posebnoj posudi, pa samim tim što nemaju odvodnu cev, ove mašine možete smestiti u bilo koju prostoriju svog doma. Napredni Candy modeli vodu sakupljaju u jedinstvenoj EASY CASE posudi u vratima, koja zahvaljujući novoj ergonomskoj ručci predstavlja najlakši način pražnjenja posude za vodu.

Candy EASY CASE

4. Ono na šta svakako treba da obratite posebnu pažnju su programi za sušenje veša. Bosch kondenzacione mašine WTH83000BY imaju ECARF sertifikat, koji je higijensko rešenje razvijeno specijalno za osobe sa nežnom kožom i osobe sklone alergijama. Sve to prati i prijatnih 65dB buke i jedinstveni AntiVibracioni dizajn bočnih zidova uredjaja.

Bosch WTH83000BY

Novi SMART Candy asortiman nudi mogućnost mobilne aplikacije putem NFC ili Wi-Fi mreže, a besplatna interaktivna Candy simply-Fi aplikacija pruža dodatnih 20 programa koje je moguće preuzeti na mašinu, dok u slučaju kvara pruža servisnu dijagnostiku i sugeriše potrošaču kako da efikasnije koristi aparat.

Candy Colonna1

5. Ako želite u maksimalnoj meri da izbegnete peglanje nakon sušenja veša – i tu postoje brojna rešenja! Kod Gorenje mašine D724BL dovoljno je da podesite vrstu tkanine koju sušite i željeni nivo suvoće, a precizni senzor Gorenje SensoCare sušare odrediće savršenu temperaturu i dužinu sušenja, pa će tkanina zadržati svoj oblik i elastičnost, i veš često nećete ni morati da peglate.

Gorenje D724BLOstavite komentar