Vox Electronics
Whirlpool “cool” način čuvanja namirnica,
nadahnjujuća kreativnost za uspešne recepte

 
Tehnologija 6TH SENSE Fresh Control sa sistemom Activ0°:
Whirlpool inovativna i pionirska rešenja za savršeno hlađenje
 
Whirlpool , koji se uvek zalaže za proučavanje novih rešenja, koja se odazivaju na najnovije trendove i zadovoljavaju najnovije potrebe potrošača, postavio je raznolike prekretnice na putu prema savršenom čuvanju namirnica . Istraživanja i studije koje je sproveo Whirlpool centar izvrsnosti (Centre of Excellence) , koji radi na pronalaženju novih tehnologija u čuvanju namirnica, za održavanje svežine i kvaliteta što je duže moguće, vodila su Whirlpool ka finom podešavanju raspona hlađenja koji je uvek efikasniji a jednostavniji za korišćenje. Tako pomaže potrošaču da očuva namirnice u njihovom najboljem stanju.
 

Whirlpool, vodeći kreator najsavremenijih aparata, pokrenuo je 6TH SENSE Fresh Control sa sistemom Activ0° , dodir inovacije koja frižider sa tehnologijom 6TH SENSE Fresh Control čini pravim za taj posao.
 


Danas, kvalitet namirnica je sve važnija za potrošače koji sve više obraćaju pažnju na ukus, aromu i prehrambene vrednosti . No, supermarket nije uvek odmah niz ulicu, a potrošači nisu uvek u mogućnosti da kupe sveže proizvode svakodnevno, da bi ih upotrijebili u svojim omiljenim receptima.

Uspeh recepta zavisi od kvaliteta sastojaka, a kvalitet sastojaka zavisi od nivoa izvrsnosti čuvanja Vašeg frižidera. Ova dva koncepta srž su ponašanja savremenog potrošača. Stoga, kao što je pokazalo najnovije istraživanje tržišta, osiguravanje odgovarajuće tehnologije čuvanja namirnica bitno je pri biranju pravog frižidera .
 
Značaj Whirlpool funkcije 6TH SENSE Fresh Control sa sistemo ActivO°
Whirlpool frižider sa funkcijom 6TH SENSE Fresh Control revolucionarni je proizvod koji, što potvrđuju takođe testiranja sprovedena od strane SLG Prüf (1) , čuva hranu svežu do 4 puta duže (2)  i očuva temperaturu čuvanja do 5 puta brže (3) zahvaljujući tehnologiji 6TH SENSE Fresh Control. Neki modeli sa 6TH SENSE Fresh Control tehnologijom , opremljeni su i sa posebnom pregradom sa sistemom Activ0°, što je idealno za čuvanje mesa i ribe na 0° C.

Jednostavnim pritiskom na dugme možete aktivirati posebni ventilacijski sistem, koji u odgovarajućem odeljku podesi temperaturu čuvanja na približno 0°C (-1°C/+2°C).

Temperature postignute u odeljku sa sistemom Activ0° ključni su pokretač pri dodavanju svežine namirnicama i održavanju njihovih hranljivih vrednosti i izgleda, kao što je istaknuto u testiranjima i istraživanjima sprovedenim u Whirlpool-ovom centru izvrsnosti.Niska temperatura, koja je postignuta zahvaljujući sistemu Activ0°, osigurava smanjeni rast bakterija, koje
su glavni krivac za kvarenje hrane. Zahvaljujući kontroli temperature i vlage, Whirlpool-ov novi sistem garantuje da meso i riba čuvani u posebnoj pregradi sa Zero Zone imaju duži vek trajanja (4)  ako uporedimo sa namirnicama čuvanim u tradicionalnom frižideru.
 
Idealna temperatura u odeljku sa sistemom Activ0° takođe usporava proces oksidacije, što utiče na izgled namirnica i prehrambeni sadržaj. Konkretno, s obzirom na isto vremensko razdoblje, uzorci ribe čuvane u pregradi sa sistemom Active 0° pokazali su do 20% niže (5)  komponente primarne oksidacije od one koja je  bila čuvana u standardnom frižideru .


Apsolutno cool, apsolutni dizajn

                                       
 
Osim garantovane izvanredne efikasnosti, u ova vremena aparati kao što su frižideri, postali su predmet sa kojim ulepšavate dom . Ovaj dizajnerski trend čini veliki korak, kako bi zadovoljio stvarne potrebe savremenih potrošača: živimo u domovima, koji nisu više jasno odvojeni, i kuhinja, koja je uvek važila za srce doma, postala je dnevni boravak.

Iz tog razloga Whirlpool , koji je uvek zadovoljavao potrebe potrošača stvaranjem proizvoda u skladu sa najnovijim dizajnerskim trendovima, tehnološkim inovacijama, i društvenih promena i promena stila života, pokreće novu estetiku za svoju liniju hlađenja s nazivom Absolute Design : vizualni jezik robne marke koja odražava Vaš stil, premašuje Vaša očekivanja.

Absolute design nova je estetika Whirlpool linije samostojećih frižidera ciljem jačanja imidža marke sa progresivnim, konzistentnim dizajnom koji u potpunosti učvršćuje Whirlpool-ove vrednosti i jača njegovu globalnu poziciju.

Ova nova estetika donosi inovativnu prednost u svetu hlađenja . Njen minimalistički oblik i kontrolisana geometrija dopunjavaju blago zakrivljena vrata koja uokviruju nevidljive krajne lajsne i tako stvaraju jednostavan, atraktivan utisak koji frižideru daje tanak, nežan izgled.
 

 
(1) The SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH kompanija je koja nudi usluge vezane uz proizvodnju sa dugogodišnjim iskustvom u testiranju i  sertificiranju. Više informacija na: www.slg.de.com.
(2) U poređenju sa Whirlpoolovim frižiderom Total No Frost.
(3) U poređenju sa  Whirlpoolovim proizvodima bez tehnologije  6TH SENSE.
(4) Poredbena testiranja unutarnjosti Whirlpoolovog frižidera, 5°C. Broj bakterija izmeren prema
       a) Ukupni broj čestica izmeren prema UNI EN ISO 4833:2004
       b) Psihotropski broj čestica  izmeren prema Circ Reg 17, 13/03/2002 SO BURL n.37 09/09/2002 Met RL02
Smernice o trajanju originalnog kvaliteta namirnica mogu se razlikovati. Uvek uzmite u obzir datum isteka tamo gde je naveden.
(5) Poređenje testiranja unutarnjosti Whirlpoolog frižidera, 5°C. Vrednosti peroksida u namirnicama izmerene po metodi AOAC 965.33