Magazin
Početna strana > Magazin > Tehnološka revolucija > WalkCar, mini prevozno sredstvo

WalkCar, mini prevozno sredstvo

Zamislite da se nadjete u takvoj situaciji da stanete na vagu za merenje, ne bi li ustanovili vašu trenutnu telesnu težinu, a ista odjednom krene i odveze vas zajedno sa sobom?


Teško je da biste se mogli naći u ovakvoj situaciji, ali novo prevozno sredstvo kompanije Cocoa Motors, šašavog imena WalkCar, izgleda upravo tako, kao vaga za merenje telesne težine. Ipak, ne očekujte da vam kaže koliko ste teški, ali ako želite da prevalite određenu distancu bez pešačenja, tu već može da vam pomogne.

Kako navode u Cocoa Motors, uređaj je veoma lagan sa svega 3 kilograma i zaista malih dimenzija, te istog možete da stavite u ranac ili ručnu torbu, a kada ga skroz ispraznite do sledeće vožnje morate da ga držite na punjenju svega 3 sata. Pitate se koliko možete da prevalite kilometara pre nego što se WalkCar isprazni? Čak dvanaest kilometara, a sve to uz pomoć jedne litijumske baterije. Malo prevozno sredstvo se kontroliše pokretima tela, i kreće čim zakoračite na njega, ali automatski prestaje da ide čim siđete sa istog. Ako vam je muka hodanja, moraćete da odvojite svega 800 dolara za ovo malo čudo tehnike, i da pride naučite da dobro izbegavate rupe na pločnicima.


Više informacija na Digital!

 
vrh strane