Magazin
Početna strana > Magazin > IT shop > Vivax TPC-7152 tablet za pristupačno uživanje

Vivax TPC-7152 tablet za pristupačno uživanje

Tablet iz Vivax asortimana sa ekranom veličine 7“ standardne rezolucije 800x480. Pokreće ga zanimljiva VIA platforma sa 8880 čipsetom. 8880 SoC sastavljen je od snažnog Cortex-A9 dual core procesora koji radi na visokih 1.5GHz, koji će vam pružiti odlično iskustvo pri korišćenju raznih aplikacija i većine igara, i dobro poznate Mali400 grafike, dok radna memorija broji 512MB. Poseduje i prednju kameru pomoću koje je moguć video chat.

U tablet je na naše veliko zadovoljstvo ugrađen Android 4.4 KitKat, što je još jedan plus za VIVAX tablet TPC-7152. Google se u ovoj verziji izuzetno potrudio da OS savršeno optimizuje kako bi radio i sa slabijim hardverom. Upravo zbog toga će korišćenje ovog tableta biti pravo uživanje u poređenju sa modelima koji imaju stariju verziju OS-a.

Ugrađeno je 8GB Flash memorije za aplikacije i ostale fajlove, ali se ona uvek može proširiti microSD karticama na max. 32GB. Tablet pored microUSB konektora ima i miniHDMI video izlaz što je veoma koristan dodatak - za povezivanje na externi displej mada je moguće pokrenuti Miracast preko Wi-Fi uređaja bez dodatnih kablova. Baterija poseduje kapacitet od 2300mAh što će obezbediti nekoliko časova normalne upotrebe, standard za ovu klasu uređaja.

Ukoliko vodite računa o budžetu, ovo je definitivno pravo osveženje u klasi i odlična kupovina.


Preuzeto iz novina Informer, rubrika Inovacija
vrh strane