Magazin
Početna strana > Magazin > Klima uređaji > VIVAX klime - Tehnologije i funkcije rada


VIVAX COOL

Funkcije rada uređaja
 
-15°C/-20°C HEATING
Uređaj može da se upotrebljava za grejanje prostora pri niskim spoljašnjim temperaturama uz visoku efikasnost.
DRY MOULD PROOF
Ventilator nastavlja da radi i posle isključivanja uređaja kako bi isušio vlagu koja je ostala u unutrašnjoj jedinici.
LOW AMBIENT KIT
Omogućava rad uređaja u modu hlađenja pri niskim spoljašnjim temepraturama.
MEMORY FUNCTION
Uređaj pamti operaciju koja se izvršavala pre njegovog isključivanja i automatski nastavlja sa istom posle ponovnog uključivanja uređaja.
8°C HEATING
U slučaju da temperatura u prostoru padne ispod 8°C, pokreće se uređaj u modu grejanja kako bi sprečio: zamrzavanje vodovodnih instalacija, kvarove na električnim uređajima osetljivim na niske temperature i naglo i potpuno rashlađivanje prostora.
LOW VOLTAGE STARTUP
Omogućava sigurnosno uključivanje uređaja korišćenjem nižeg startnog napona.
7-FAN SPEEDS
Veliki izbor različitih brzina ventilatora unutrašnje jedinice omogućava tiši rad uređaja, što čini boravak u prostoru prijatnijim.
COMFORTABLE SLEEP FUNCTION
Temperatura automatski blago raste ili pada kako bi se sačuvala prijatna sobna temperatura, a ujedno i smanjila potrošnja energije.
3-FAN SPEEDS
Mogućnost izbora jedne od tri brzine rada ventilatora unutrašnje jedinice.
QUIET DESIGN
Poseban dizajn vazdušnog ventilatora omogućava prigušenje i smanjenje buke tokom rada.
I FEEL
Uređaj automatski prilagođava temperaturu željenoj temperaturi, uz pomoć dodatnog senzora na daljinskom upravljaču
INTELLIGENT DEFROSTING
Ukoliko je potrebno, automatski se aktivira otapanje. Dokazuje efikasnost uređaja pri grejanju i uštedi energije.
SELF CLEANING
Pritiskom na dugme “CLEAN” na daljinskom upravljaču, uređaj će automatski početi sa čišćenjem izmenjivača unutrašnje jedinice. Uz pomoć ove funkcije uklanjaju se bakterije i sprečava njihovo umnožavanje, a vazduh postaje čišći i svežiji.
LED DISPLAY
Prikaz funkcija rada na LED displeju.
PTC HEATER
Dodatni grejači, od kojih jedan grejač služi za dogrevanje ulja u kompresoru a drugi poboljšava otapanje spoljašnje jedinice. Rad grejača je kontrolisan pomoću glavnog procesora. Ovakav način kontrole i upravljanja omogućava nesmetan i pouzdan rad uređaja i kada spoljašnja temperatura dostigne -15°C.
TIMER
Timer omogućava pokretanje i prestanak rada uređaja u okviru perioda od 12/24 sata.
TURBO
Funkcija za snažno zagrevanje ili hlađenje prostorije
WIDE ANGLE LOUVERS SYSTEM
Omogućava, automatskim pokretima, raspršivanje vazduha do svakog ugla u radnom prostoru.
AUTO OPERATION
Uređaj nudi mogućnost podešavanja automatskog načina rada. Izborom ove funkcije uređaj automatski određuje brzinu ventilatora unutrašnje jedinice i mod rada, upoređujući zadatu temperaturu i trenutne uslove u prostoru.
CLOCK DISPLAY
Na LED displeju uređaja omogućen je prikaz digitalnog sata.
LOW TEMPERATURE STARTUP
Uređaj normalno funkcioniše i počinje s radom i zagrevanjem i kada je temperatura niža od -15°C.
SELF DIAGNOSIS DISPLAYING
Omogućava prikazivanje opisa greške radi bržeg i lakšeg rešavanja nastalog problema.
ANTI COOL AIR DESIGN
Sprečava izduvavanje vazduha pre nego što unutrašnja jedinica postigne odgovarajuću temperaturu, kako se u prostor ne bi izduvavao topao vazduh u modu hlađenja ili hladan vazduh u modu grejanja.
VALVE PROTECTION COVER
Zaštita spojnih ventila na spoljašnjoj jedinici koja sprečava kapanje kondenzovane vode.

 
 
I FEEL
Uređaji sa ovom funkcijom imaju ugrađen dodatni senzor na daljinskom upravljaču. Senzor omogućava merenje temperature u neposrednoj blizini daljinskog upravljača i tako dobijenu informaciju šalje unutrašnjoj jedinici, koja počinje da hladi ili greje prostor. Ovakva kontrola temperature omogućava preciznije i prijatnije okruženje i štedi energiju. Ukoliko pri hlađenju/grejanju daljinski upravljač očita da je temperatura viša/niža od podešene temperature, uređaj počinje s prilagođavanjem i stvaranjem prijatnijeg okruženja u vašem prostoru. Ukoliko pri hlađenju/grejanju daljinski upravljač očita da je temperatura niža/viša od podešene, radi uštede energije, kompresor se isključuje.

DRY MOULD PROOF
Ukoliko isključite uređaj koji poseduje ovu funkciju, bez obzira da li se radilo o grejanju ili hlađenju, unutrašnji ventilator će i dalje da se okreće malom brzinom kako bi osušio unutrašnje komponente i delove. Ova funkcija održava unutrašnjost čistom i suvom a sprečava i pojavu buđi i neprijatnih mirisa.

CATECHIN FILTER
Filter je napravljen od izdržljive vlaknaste mreže koja sakuplja prašinu iz vazduha i zaustavlja bakterije i viruse. Njegova efikasnost je ≥ 95%.

ACTIVE CARBON FILTER
Aktivni karbonski filter je napravljen od aktivnog karbonskog i elektrostatičkog vlaknastog materijala. Sposoban je da apsorbuje različite vrste materija bilo u gasovitom ili tečnom stanju. Ovaj filter ima prednost zbog velikog kapaciteta i brzine apsorbcije štetnih gasova (npr. amonijaka ili vodonik sulfida) kao i raznih neprijatnih mirisa. Formirajući određenu poziciju na površini filtera, elektrostatični vlaknasti filter sakuplja sitne čestice prašine, dima i životinjskih dlaka, kako bi na vreme sprečio alergijske reakcije.OPCIJE FILTERA
 
 
BIO FILTER
Bio filter se sastoji od posebnih bioloških enzima i eko filtra. Eko filter sakuplja iz vazduha vrlo sitne čestice prašine, bakterije, gljivice i mikrobe. Biološki enzimi uklanjaju bakterije tako što rastvaraju njihove ćelijske zidove i na taj način eliminišu mogućnost ponovnog zagađenja vazduha u vašem prostoru.

JONIZATOR
Bio filter se sastoji od posebnih bioloških enzima i eko filtera. Eko filter sakuplja iz vazduha vrlo sitne čestice prašine, bakterije, gljivice i mikrobe. Biološki enzimi uklanjaju bakterije tako što rastvaraju njihove ćelijske zidove i na taj način eliminišu mogućnost ponovnog zagađenja vazduha u vašem prostoru.


 
VIVAX tehnologije
DC inverter
Inovativna DC inverter tehnologija precizno i u svakom trenutku i u svim uslovima rada obezbeđuje kapacitet hlađenja odnosno grejanja, u skladu sa zadatim uslovima u prostoru. U cilju poboljšanja efikasnosti u modu grejanja, kod Vivax DC inverter klima uređaja, razvijena je tehnologija kojom se omogućava nesmetan rad čak do -20 °C – G10 Inverter tehnologija.
Zahvaljujući korišćenju posebnih vrsta ulja, koja ne gube svojstva (prvenstveno viskozitet) pri niskim temperaturama, omogućena je besprekorna funkcionalnost i pri izuzetno niskim temperaturama.
Osim spomenute G10 Inverter tehnologije Vivax DC inverter klima uređaji zadržali su mogućnost rada u modu grejanja pri niskim temperaturama (do -15 °C) zahvajujući dodatnim grejačima, koji se, u zavisnosti od izrade (serije) uređaja, ugrađuju na kompresor ili kondenzator. Jedan grejač služi za dogrevanje ulja u kompresoru, dok drugi poboljšava otapanje spoljašnje jedinice. Rad ovih grejača se kontroliše pomoću glavnog procesora, koji podatke o uslovima, bitnim za rad, dobija pomoću senzora koji su smešteni u spoljašnjoj jedinici uređaja. Kompresori kod standardnih klima uređaja obično rade konstantnom brzinom. Jedino inverterska tehnologija elektronski prati brzinu rada kompresora. Kompresor radi najvećom brzinom, ukoliko je velika razlika između zadate temperature i temperature u prostoru, a kada postigne zadate uslove, usporava brzinu. Inverterskim načinom rada ostvaruje se i do 50% uštede električne energije. Ukoliko je temperatura u prostoriji visoka, klima uređaj će da radi punom snagom sve dok ne postigne željenu temperaturu. Kada postigne željenu temperaturu uređaj će da smanji snagu, dovoljno za ravnomerno održavanje zadate temperature. Na taj način se izbegavaju nagle promene u temperaturi prostora i omogućava značajna ušteda energije. Nema učestalog paljenja i gašenja uređaja, koji dodatno opterećuju električnu mrežu, a izbegava se i sindrom “promaje”.


 
Prednosti:
 • precizna regulacija željene temperature
 • brzo postizanje željene temperature
 • smanjeno variranje temperature
 • veća prijatnost klimatizovanog prostora
 • mogućnosti grijanja i na -20°C
 • ušteda električne energije
 • nema naponskih udara

 
VIVAX tehnologije
DC inverter

 
 • Niska frekvencija rada
 • Velika brzina DSP procesora
 • Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo
 • Niska buka pri rada uređaja
 • Automatsko prilagođavanje oscilacijama
  naponske mreže

 
VIVAX multi split
DC inverter sistemi

Ove godine Vivax Vam predstavlja drugu generaciju multi split DC inverter uređaja, koji su idealno rešenje za klimatizaciju Vašeg poslovnog ili stambenog prostora. Svi uređaji su dizajnirani da zadovolje zahteve korisnika i prostora koji se hladit ili greje.  Nova tehnološka rešenja omogućila su visoku energetsku iskoristivost uređaja u svim vremenskim uslovima, bilo da se uređaji koriste za hlađenje ili za grejanje. Veliki raspon kapaciteta spoljašnjih jedinica (od 5.27 – 11.60 kW) i mogućnost priključka do 5 unutrašnjih jedinica, omogućava široku primenu ovih uređaja sa posebnim naglaskom na komercijalne i stambene prostore. Maksimalna dužina instalacije sada je povećana na 80m, što omogućava vrlo lako pozicioniranje uređaja u odnosu na spoljašnje dimenzije objekta, pa je sada vrlo jednostavno postaviti spoljašnju jedinicu na krov objekta ili na dvorišnu stranu, kako se ne bi narušavao spoljašnji izgled. Unutrašnje jedinice dolaze u tri različite varijante: zidne, kasetne i podne, pa je moguće izabrati između 8 različitih unutrašnjih jedinica, sa rasponom kapaciteta od 2.10-5.30 kW. Atraktivan dizajn i nizak nivo buke doprineće prijatnoj atmosferi u vašem prostoru. Apartmani, stanovi, porodične kuće, poslovni prostori, prodavnice, ugostiteljski objekti i objekti specijalne namene su samo deo prostora koje je moguće hladiti i grejati sa Vivax multi split DC inverter uređajima. Dugotrajnost uređaja, prihvatljiva cena i A razred energetske efikasnosti, garancija su najboljeg izbora, što Vivax multi split DC invertere svrstava među vodeće klima uređaje ovog segmenta.


Sve Vivax klime možete pogledati na sledećem linku.
vrh strane