Vibe Z2 Pro

Vibe Z2 Pro može da parira i najekskluzivnijim telefonima. Uređaj poseduje 2K displej i zadnju kameru od 16MP, kao i još dosta naprednih podešavanja i tehnologija, sa akcentom na profesionalnoj fotografiji.

Mnogi telefoni koji su se pojavili ove godine su učinili dosta kako bi se razlikovali od konkurenata. Imajući ovo na umu, Lenovo je pokupio najnoviji hardver i karakteristike. Vibe Z2 Pro kućište je napravljeno od brušenog aluminijuma i opremljen je ekranom dijagonale 6 inča, rezolucije 2,560 x 1,440 piksela. Za rad svih tih silnih piksela potrebna je značajna snaga kako bi sve radilo savršeno. Srećom, Pro je opremljen najnovijim Qualcomm Snapdragon 801 procesorom sa četiri jezgra – zagarantovano brzo otvaranje aplikacija i rad, kao i dug rad baterije.

Ono što upotpunjuje zavidan 2K ekran jeste uzak i elegantan okvir. Sama dijagonala ekrana postavlja uređaj u kategoriju takozvanih fableta, ali sa debljinom svega 7.7 mm (0.3 in) i tankom maskom, i više je nego prenosiv i staje u džep.

Glavna karakteristika Z2 Pro telefona jeste kamera – 16 MP, ali sa dosta impresivnih karakteristika, kao što su optička stabilizacija slike i protiv distorzije sočiva za bolje portrete. Uređaj može da snima 4K video, i ubačen je pametan režim koji automatski detektuje scenu, kao što je pejzaž, i podešavanja se vrše automatski. Takođe, moramo spomenuti i Ultra Night režim za bolje fotografije u uslovima slabog osvetljenja, sa potpunom manuelnom kontrolom svih parametara kao što je kontrast, bokus, ISO i balans bele boje.


Preuzeto iz novina Informer, rubrika Inovacija