Test: Veliki predstavnik srednje klase - Lenovo S60

Kada se kupuje novi laptop – Lenovo je jedna od najčešćih opcija. Ako je u pitanju kupovina pametnog telefona, Lenovo vam sigurno nije primarni izbor. Ali, Lenovo neće razočarati ni na ovom planu.

Na testu smo imali model S60 – elegantnog dizajna kao što je dizajn ponosa fabrike Apple iPhone – jeste jeftinija kopija i pristojan konkurent. Ali prvim korišćenjem, jasno je da je u pitanju Android. U rukama smo imali belu verziju ovog velikog predstavnika srednje klase – i zaista lepo izgleda. Telefon je napravljen od plastike, ali ostavlja veoma dobar utisak. Fizičke tastere ima samo sa desne strane – za pojačavanje zvuka i tik ispod za otključavanje/zaključavanje telefona.

Ukoliko ste pre koristili telefon koji ima jasno odvojene tastere za regulaciju zvuka sa jedne strane ekrana, a taster za otključavanje sa druge strane – trebaće vam malo vremena da se naviknete na ovaj novi raspored.

Leva strana je ostala „čista“ s obzirom da su tu smešteni slotovi za SIM kartice (u pitanju je dual SIM telefon – i mogu se smestiti nano i mikro SIM) kao i slot za memorijsku karticu. Ovim slotovima je malo teže pristupiti – pa u pakovanju dobijate i iglicu za njihovo otvaranje.

Težak je svega 130 grama, pa leži odlično u ruci i u džepu. Micro USB port i 3.5 mm ulaz za slušalice su lako dostupni, kao i zvučnik sa zadnje strane. Zvuk je solidan i zadovoljavajući, sa malo bogatijim bas tonovima.Više informacija na Tech LifeStyle.