Magazin
Početna strana > Magazin > Mobilni telefoni > Test: Prvenac iz Redmonda – Microsoft Lumia 535

Test: Prvenac iz Redmonda – Microsoft Lumia 535


Zamišljena kao "telefon za mase" Lumia 535 donosi do sada najbolje od Windows Phona i Microsofta u niži tržišni segment, uvek gladan boljih i snažnijih telefona

Ovo je prvi samostalni Windows Phone telefon i Microsoft je igrao na sigurno – izgleda moderno, ima odličan hardver u svojoj cenovnoj klasi i ima povoljnu cenu. Ovim modelom, nakon modela Lumia 630, 530, 730 i 830 Microsoft zaokružuje donji i srednji tržišni segment, u kojem je konkurencija najjača.

Lumia 535 dolazi sa kvalitetnim plastičnim maskama izuzetno modernih boja, od bele, preko crne, plave sive i elektrozelene do drečavonarandžaste. Maske su izmenjive, visokog sjaja i lako se skidaju i stavljaju. Ispod poklopca su dva ulaza za SIM karticu, microSD slot za kartice kapaciteta do 128 gigabajta, kao i baterija kapaciteta 1.905 mAh dovoljna za da, dan i po autonomije. Gledajući autonomiju drugih “low-end” Lumija, očekivali smo nešto duže trajanje baterije. Izgleda da su ekran i dual SIM opcija, ipak, uzeli nešto “danak”. Iako je telefon prilično čvrst i dobro sklopljen, u sredini, na zadnjem delu, iznad baterije, ipak, ima lufta, pa se povremeno ugibanje oseća, kao i škripanje maske.

Displej Lumije 535 je IPS LCD, što znači da ima dobre uglove gledanja i solidan kontrast i kvalitet prikaza, koji će izbledeti na dnevnom svetlu. Ipak, za razliku od ostalih telefona s tim problemom, Lumia 535 ne posustaje u borbi sa direktnom svetlošću, jer ima poeban režim prikaza, tako da se na dnevnom svetlu ivice sadržaja podebljavaju i oni su lakše čitljivi. Rezolucija od 540 x 960 piksela na pet inča formira tačno 220 ppi, što daje solidan, zasićen prikaz, bez previše “krzavih” ivica, dok su osetljivost na dodir i brzina za pohvalu. Određeni broj Lumia 535 telefona došao je sa softverskom greškom vezane za displej, koja se manifestovala pogrešnim detektovanjem dodira ili kašnjenjem, ali svi takvi modeli već su, preko “Phone update” sekcije, dobili nadogradnju softvera, koja je problem ispravila. Naš model nije imao taj bag, pa nadogradnja nije ni stigla. Dakle, nakon kupovine, pravac “Phone update” meni i pogledajte da li vas nedogradnja tamo već čeka.


Više informacija na Tech LifeStyle.


 
vrh strane