Test: HTC One M9 - investicija u budućnost


Jednodelno metalno kućište, boom sound zvučnici, prepoznatljiv dizajn i besprekoran kvalitet izrade – recept za najbolji One do sada

Kompanija HTC slovi za jednog od najznačajnijih proizvođača u industriji pametnih telefona, od njenog početka do danas. Tajvanci su spremno dočekivali svaki tehnološki novitet, bili su kadri da u najkraćem roku osmisle i realizuju uređaje koji su na najbolji način koristili prednosti novih softverskih i hardverskih rešenja.

Kao pravi lider, HTC je kontinuirano usmeravao trendove razvoja mobilne industrije, najviše vodeći računa o kvalitetu i pouzdanosti svojih uređaja. Zato ne čudi činjenica da i danas, kada mobilnom industrijom gazduju najveća imena IT industrije, konkurentske kompanije sve oči upiru u HTC, očekujući neočekivano.

One M9, treća generacija HTC-ovih premium telefona, pojavio se u trenutku najžešćeg okršaja u mobilnoj areni, spreman da pokaže kako dobro osmišljen koncept može da odoli i najvećim potresima. Već prvi pogled na novi model privlači pažnju prepoznatljivim profinjenim dizajnom sa novim detaljima koji unapređuju kako estetiku tako i funkcionalnost. Taster za uključivanje premešten je na sredinu desne ivice kućišta, neposredno uz taster za utišavanje zvuka, što možda nije najsrećnije rešenje, budući da je pod prstima ova dva tastera teško razlikovati. Kućište je nešto deblje, ali i kraće i uže od onog kod modela M8, zahvaljujući čemu „devetka“ bolje leži u ruci. Stabilnost dodatno poboljšavaju lako uzdignuta ivica, glatko zaobljeni uglovi i konveksno oblikovana zadnja strana kućišta, koja prati anatomsku krivinu šake.Više informacija na Tech LifeStyle.