Subvencionisana kupovina set tob box uređaja


Obaveštavamo Vas da vaučer u visini od 3.000 dinara za subvencionisanu kupovinu Set Top Box uređaja možete iskoristiti u Tehnomaniji koji ima žig garancije "digitalni TV".

ŠTA JE TO DIGITALNA TELEVIZIJA?
Digitalna televizija je korak dalje u evoluciji televizije. Kao što se više ne koriste fotoaparati sa negativima nego jednostavan i praktičan digitalni fotoaparat, tako je došlo vreme da se oprostimo od analogne i pređemo na digitalnu televiziju. Ona će omogućiti bolje korišćenje radiofrekvencijskog spektra, veće mogućnosti obrade signala, jednostavnije čuvanje i mnoge druge prednosti u odnosu na analognu televiziju. Za gledaoce će to značiti više uživanja u njihovom najdražem mediju, ali i neke nove mogućnosti poput pristupa internetu i korišćenja web servisa.


U ČEMU JE PREDNOST DIGITALNE TELEVIZIJE?
Digitalni signal obezbeđuje čistiju i oštriju sliku, a i kvalitetniji zvuk zahvaljujući više kanalnom prenosu zvuka. Ukratko, sve ono što vam je smetalo kod analogne televizije, kod digitalne nestaje: smetnje, višestruke slike, šum... Tu je i prenos slike u widescreen formatu 16:9, koji je prilagođen svim novijim televizorima i omogućava gledanje filmova u formatu u kojem su snimljeni. Biće dostupne nove usluge kao što su digitalni teletekst, interaktivne usluge, elektronski programski vodič (EPG), slika visokog kvaliteta (HDTV) i reprodukcija Dolby Surround višekanalnog zvuka.


MORAM LI PREĆI NA DIGITALNU TELEVIZIJU?
Saglasno strategiji koju je usvojila Vlada Republike Srbije, doneta je Uredba da se sa analognog na digitalno emitovanje pređe 17. juna 2015. godine. Set Top Box-ovi, odnosno TV prijemnici moraće da imaju DVB-T2 demodulator i MPEG-4 dekoder kako bi građani bili u mogućnosti da prate programe digitalne televizije, dok sa DVB-T demodulatorom i MPEG-2 dekoderom i DVB-T demodulatorom i MPEG-4 dekoderom to neće moći. Istovremeno, ukoliko žele da slušaju Dolby 5.1 Surround Sound, potreban je i Dolby Digital ili Dolby Digital PLus dekoder.


Za više informacija: Šta je to digitalna televizija?

Pogledajte sve Set top box tjunere