Magazin
Početna strana > Magazin > Bela tehnika > Šta sve od kozmetike možete da čuvate u frižideru?

Šta sve od kozmetike možete da čuvate u frižideru?


Evo jednog pitanja – da li čuvate svoje kozmetičke preparate u frižideru? Ukoliko je odgovor da, evo još jednog – da li najčešće držite parfem, lak za nokte ili možda najnoviju kremu za lice verujući da im tako produžavate rok trajanja i činite ih svežijim? Ukoliko klimate glavom na sve ovo, onda se nalazite među milionima žena koje, umesto u kupatilu, svoje različite proizvode za negu čuvaju u frižideru.

Širom Evrope, 22 miliona žena koristi frižider za čuvanje različitih modnih i kozmetičkih predmeta na šta ukazuje novo istraživanje* koje je sproveo tim koji je dizajnirao Samsung Food Showcase frižider. Rezultati istraživanja otkrivaju da jedna od pet žena u frižideru čuva šminku, kreme za negu stopala, tretmane za kosu, pa čak i donji veš. U frižideru se čuvaju i ulošci za cipele, odevni predmeti od kašmira, lakovi za nokte kao i maske i kreme za lice.

„Sve veći broj žena troši sve više novca na modu i kozmetiku. Želeći da ih što duže sačuvaju, značajan procenat ženske populacije u Evropi menja svoju policu za kozmetiku iz kupatila za frižider. U kozmetičkim krugovima nije tajna da čuvanje određenih proizvoda na hladnom ne uvećava samo prijatan osećaj, već produžava rok trajanja i efikasnost“, napominje poznati kozmetički ekspert Ema Hil.

Prema njenim savetima, u frižideru treba čuvati:
  • Organske preparate za negu kože i preparate sa vitaminom C. Vitaminski i prirodni preparati sadrže manje konzervansa pa je bolje držati ih hladnim.
  • Dugotrajne ajlajnere i olovke. Dugotrajna šminka ima više nepostojanih sastojaka koji mogu brže da nestanu na toploti te je bolje držati ih hladnim kako bi duže trajali.
  • Ulja za lice. Ulja za lice najboljeg kvaliteta sadrže visok nivo eteričnih ulja, kao što su kamilica, lavanda i tamjan. Vremenom mogu da izgube svoja svojstva, kao na primer ekstra devičansko maslinovo ulje. Čuvajući ulja u frižideru činite ih uvek svežim.
  • Lak za nokte. Čuvanjem u frižideru lak za nokte postaje tečniji i lakši za mazanje.
  • Sprej za noge. Ohlađen, sprej za noge na bazi peperminta, može biti okrepljujući za umorne noge.
  • Kreme za oči, gelovi i maske. Kad su hladni ovi preparati smanjuju nadutost.
  • Džemperi od angore i kašmira. Ledeni kašmir i angora prosto ubijaju moljce.

S druge strane, u frižideru ne bi trebalo držati sjajeve za usne, maskare, puder u prahu i odeću od somota.

„Rezultati ovog istraživanja su fascinantni, jer pokazuju da u današnje vreme frižideri očito ne služe samo za  čuvanje namirnica. Briga o tome da se svi proizvodi, prehrambeni ili ne, čuvaju što je efikasnije moguće izuzetno je značajna za moderna domaćinstva. Jedinstveni dizajn Samsung Food Showcase frižidera nudi fleksibilna rešenja za skladištenje predmeta i namirnica svih oblika i veličina tako da u svakom trenutku budu sveži i traju duže“, rekao je Luk Mensfild, Samsungov direktor evropskog odeljenja za inovacije.

Istraživanje otkriva da u Poljskoj 6.3 miliona žena koriste frižider za čuvanje kozmetičkih proizvoda i šminke, dok u Francuskoj to radi 4.5 miliona. Rezultati takođe pokazuju da 1.4 miliona žena širom Evrope čuva određene modne predmete u frižideru. Neke to čine kako bi svoje kašmirske džempere držale što dalje od moljaca, dok pojedine žene veruju da će njihove kožne pantalone u frižideru povratiti svoj stari oblik u kolenima koje su imale pre prvog nošenja.


 
vrh strane