Samsung predstavio novi koncept dizajna štampača


Kompanija Samsung Electronics Ltd. je na sajmu IFA 2014 predstavila štampače sa novim i inovativnim konceptom . Četiri uređaja sa svojim konceptima dizajnirani su za kućnu i upotrebu na poslu i dolaze u različitim varijantama jarkih boja, neobičnih oblika uz ekološke funkcije kao što je opcija upotrebe recikliranog papira. Ovi koncepti dizajna osvojili su iF nagradu za dizajn za 2014. godinu u kategoriji koncepta dizajna.

"Samsungovi štampači dizajnirani su da u svojoj suštini predstavljaju tri stvari – jednostavnost, mobilnost i brzu upotrebu . Razvili smo koncept dizajna tih štampača kako bi mogao da se primeni trend mobilnog štampanja kod kuće i u kancelariji, kao i sve rašireniji trend korišćenja ekološke tehnologije ", rekao je Sungvok Jeong, glavni dizajner u diviziji za štamparska rešenja u kompaniji Samsung Electronics.

Sa rastućim trendom mobilnog štampanja, "Vaza" je monolaserski štampač koji je dizajniran da zauzme minimalni prostor u dnevnoj sobi. Uspravni dizajn omogućava korisniku da stavlja papir vertikalno kako bi uštedeo prostor, pri čemu je raspoloživ u nekoliko neutralnih boja tako da se uklapa u dizajn dnevne sobe.

"Posuda za jaja" predstavlja ekološko pakovanje kertridža za toner napravljeno od papira koji se u celosti može reciklirati. Umesto konvencionalne kutije za papir sa apsorbentom vazdušnog šoka, uputstvom i garancijom, model "Posuda za jaja" koristi jednu posudu i reciklirani papir. Ne samo da to smanjuje materijalne troškove, već je više ekološki.

"One & One" jeste monolaserski štampač sa hibridnim dizajnom koji može da štampa u dve različite boje. Dva kertridža omogućavaju korisnicima da štampaju u plavoj, tamno ružičastoj ili žutoj boji da dopune standardni crni toner.

"Mejt" predstavlja monolaserski štampač koji korisnicima pruža mogućnost da prilagode boju uređaja preko panela u boji zbog čega se estetski uklapa u dizajn prostorije. Paneli mogu da se menjaju u skladu sa ličnim željama korisnika.