Magazin
Početna strana > Magazin > Televizori > Revolucija oblina

Revolucija oblina

I kompanija Philips se pridružila revoluciji zakrivljenih ekrana - na IFA sajmu 2014 prikazan je Ultra HD 4K televizor dijagonale 55 inča – 55PU8909C.

Međutim, Philips neće samo pratiti trend zakrivljenih ekrana, već će dodati i nešto jedinstveno. 55PU8909C će imati pozadinsko Ambilight LED responsivno osvetljenje i mogućnosti SMART televizora, pod okriljem Android platforme.

Novi model efektivno nudi futurističko iskustvo. Pored zakrivljenosti, za koju mnogi veruju da pruža ujednačenu sliku od ivice do ivice rama, Android operativni sistem pruža kompatibilnost sa Google Play platformom što omogućava skidanje neograničenog broja aplikacija. Jesmo li spomenuli da je ovaj model takođe i 3D?

Njegovo trostrano Ambilight osvetljenje menja ambijentalno svetlo oko uređaja kako bi se prilagodilo prikazu na ekranu, dok 1000Hz perfektna frekvencija osvežavanja u kombinaciji sa tehnologijom ultra rezolucije pruža ujednačenu, jasnu i oštru sliku u svakom momentu.

Serija 8900 Philips televizora dolazi sa postoljem u obliku trake, sa izgledom poliranog hroma čime se vizuelno odmah ističe u prostoroji – bez obzira da li je moderno ili retro okruženje. Što se tiče kontrola, može se upravljati glasom, pokretom kao i ukucavanjem komandi na daljinskom upravljaču, pa tako, na primer, pozadinu upravljača čini tastatura pune veličine za lak unos teksta.


Preuzeto iz novina Informer, rubrika Inovacija
vrh strane