Rešenje pomoću koga će vaši video klipovi izgledati još lepše


Koliko puta vam se desilo da snimate neki sjajan film telefonom ili fotoaparatom, i veoma ste srećni zbog istog, te nakon toga primeteite da je doživljaj donekle (ili u potpunosti) upropašćen time što vam se ruka previše tresla, te je i klip težak za gledanje.

YouTube već neko vreme dopušta korisnicima da softverski stabilizuje snimak, ali u 90% slučajeva ovo dovodi do drugih problema u kvalitetu snimka. Kompanija SteadXP pokušava da putem Kickstarter-a reši ovaj problem.

Ovaj uređaj dolazi u dve verzije, jedna koja je namenjena za kamere poput GoPro-ovog Heroja i verzija za DSLR (a koja će biti znatno skuplja). Princip rada je sledeći, SteadXP se prikači za kameru, a vi odmah možete otpočeti sa snimanjem. Nakon toga, koristeći podatke o pokretima kamere, koje beleži dok je prikačen na istu, SteadXP obrađuje video pomoću zasebnog softvera. Posle obrade, korisniku se nudi da odabere jednu od par opcija stabilizacije slike, koja video „čisti“ od raznih geometrijskih distorzija i vibracija. Ipak ne možete očekivati da će SteadXP ispraviti grešku ako ispustite svoju kameru. Lite verzija, za akcijske kamere će koštati 140 eura, dok nešto ozbiljnija verzija za DSLR aparate nosi i ozbiljniju cenu, odnosno košta 230 eura. Iako je definitivno skupo, posle odgledanog video klipa, mislimo da se veoma isplati (ako volite da snimate i često to radite).


Više informacija na Digital Online