Početna strana > REMINGTON

Remington

Remington Products, poznat jednostavno kao Remington, je svetska korporacija za ličnu negu koja proizvodi brijače, epilatore, i proizvode za negu kose - i muškaraca i žena.

Poreklo imena "Remington" datira još od formacije „E. Remington and Sons“, proizvođača vatrenog oružja osnovanog 1816.godine. „E. Remington & Sons“ je povremeno pravio izlete u druge proizvodne kategorije osim vatrenog oružja, kao što su šivaće mašine i sprave za farme – ali najznačanija avantura se odigrala kada je pronalazač Kristofer Šol ubedio kompaniju da mu pomogne oko razvijanja pisaće mašine sa QWERTY tastaturom, koja je danas standard.

U 1886, „E. Remington & Sons“ je prodao kompaniju pisaćih mašina, koja je postala „Remington Typewriter“ preduzeće, koja se zauzvrat spojila sa „Rand Kardex“ korporacijom 1927., i postala „Remington Rand“. „Remington Rand“ je proširio svoju proizvodnu delatnost i dodao mašine, arhivske ormare, mašine za bušenje kartica, i druge kancelarijske opreme, i postao vodeća kompanija kancelarijske opreme.

Poreklo Remington proizvoda za ličnu negu datira od 1937.godine, kada se „Remington Rand“ proširio na električne brijače, počevši sa Modelom E.

1955. godine je došlo do spajanja sa „Sperry“ korporacijom, i tako kombinovana kompanija, „Sperry Rand Corporation“, nastavila je proizvodi brijače pod Remington brendom.

 1979. Sperry Rend je prodao veliki broj svojih divizija, uključujući i proizvode široke potrošnje. Viktor Kiam je kupio kompaniju električnih brijača i razgranao je u druge kategorije proizvoda za ličnu negu.

2003. godine Remington prelazi u ruke kompaniji RAIOVAC, koja menja ime u „Spectrum Brands“ i plasira Remington brend - muške i ženske električne brijače, trimere za kosu/bradu/dlake u nosu i ušima, masažere za stopala, ogledala za šminkanje, viklere za kosu, fenove i stajlere za kosu.

Važni datumi:
1816. Eliphalet Remington osniva Remington Arms Co.
1937. Remington predstavlja prvi električni brijač na svetu
1960. Remington predstavlja prvi bežični brijač
1979. Victor Kiam preuzima brend: „Toliko mi se dopao brijač da sam kupio kompaniju.“
1992. Remington se širi na proizvode za negu kose.
2003. Rayovac/Varta (sadašnji Spectrum Brands) preuzima Remington Products Co., i lansira prvu presu za kosu u Evropi.
2005. Remington lansira prvi trimer za telo.
2009. Remington postaje lider u kategoriji proizvoda za ličnu negu.
vrh strane