Magazin
Početna strana > Magazin > Tehnološka revolucija > Prvi (zaista) povezani automobil

Prvi (zaista) povezani automobil

METJU DE POLA


Pretplata je godišnja, mesečna ili dnevna, a kreće se od $5 do $200, zavisno od toga koliko podataka želite.

Trenutak univerzalnog razočarenja. Uskočite u novi auto, uključite sistem za informacije i zabavu i odjednom gledate u prošlost. Zastarela funkcionalnost i loše osmišljen interfejs koji izgleda kao da je prekopiran sa prvobitnog mobilnog telefona, a ne kao moderna mašina.

Kadilak ATS Kupe, je prvi automobil koji neće patiti od ove bolesti. Jedan od razloga zboh kojih takvi sistemi propadaju, leži u tome što su prevaziđeni i pre nego što se automobil pojavi na tržištu; ciklusi razvoja automobila traju između tri i pet godina. Pa su dizajneri koji stoje iza ATS Kupea uveli 4G LTE u kabinu, kao privremeno rešenje. Kada elektronski sistem bude trebalo da se promeni, Kadilak će moći da usmeri ispravke direktno sa klauda do kola. To je mnogo jednostavnije nego da se ide do dilera, ili da se uzima novi automobil. Računarski hardver takođe bude zastareo do pojave na tržištu. Kao odgovor, Kadilak je razdvojio kompjuter, od ukupnog razvojnog ciklusa automobila. To znači da kompanija može ubaciti ažurirane kontrolne jedinice u nove automobile čim budu dostupni. ATS Kupe je jedno od tri nova GM-ova vozila koja će se pojaviti ova jeseni sa 4G LTE. I poslužiće kao model za napredovanje ostalih. GM planira da uvede 4G LTE na 34 automobila do kraja godine, a u skoro svaki model svih njenih brendova do kraja 2015.

Dan kada nećete morati da proklinjete usporeni tač ekran vašeg automobila se konačno približava


Švedski telekom gigant Ericsson razvija telefonsku aplikaciju koja povezuje javni i privatni prevoz. Kad vozači plaćaju putarine, oni akumuliraju kredite za javni prevoz, koje mogu koristiti kada je gužva u saobraćaju ili loši vremenski uslovi.

Automobilska industrija ima najveću stopu unutrašnjeg kriminala u poređenju sa bilo kojom drugom industrijom, navodi se u studiji PvC. Zloupotreba sredstava, prevare kod nabavki i mito i korupcija su tri najzastupljenija prekršaja.

Proteklog leta, 27 dece u SAD je umrlo od toplotnog udara pošto je ostalo zatvoreno u vrelim automobilima. Broj je manji nego 2012, kada je umrlo 34 dece, a još niži od 16 - godišnjeg proseka koji je 38. Ali to je i dalje previše.

Ford i Nokia stvaraju aplikaciju koja definiše oblasti u kojima bi automobil trebalo da radi u električnom modu, u zavisnosti od terena, saobraćaja i vremenskih uslova. Prilagođavanje ovim zelenim zonama će optimizovati performanse

Lambordžini je brz, lep i ima visoke performanse. Ali nije naročito udoban. U novom V-10 Huracan, dizajneri su napravili više prostora za glavu i lakši ulazak. Rezultat je prvi savremeni Lambo dovoljno udoban da se vozi svaki dan.

44 sekundi Vreme između krađe dva vozila u SAD, prema Upravi za bezbednost saobraćaja na nacionalnim autoputevima
.


Preuzeto iz časopisa Popular Science Srbija popsci.rs
vrh strane