Magazin
Početna strana > Magazin > IT shop > Pristupačni tableti – Utok 701Q i Hello 7D

Pristupačni tableti – Utok 701Q i Hello 7D

Dva tableta „s početka ponude“ koji nude vrlo dobar odnos cena-kvalitet, s naglaskom na cenu


Utok se kao proizvođač nikada nije takmičio sa brendovima poput LG-a i Samsunga, već je svoju borbu vodio u nižim cenovnim kategorijama gde je cena vrlo često odlučujući faktor. Dva modela koje smo ovog meseca dobili spadaju u cenovno pristupačne 7-inčne tablete koji ciljaju drugačije tipove korisnika.


Utok Hello 7D

Model oznake Hello 7D vizuelno nema upečatljive karakteristike kojima bi se izdvojio od konkurencije, ali je jasno da to i nije bila ideja. Hello 7D traži korisnike koji ne zahtevaju previše od svog tableta. Surfovanje, poneki film, YouTube klip, čitanje elektronske pošte, vesti i slične radnje. To je jasno kada bacite pogled na specifikacije.

Ekran dijagonale 7 inča se može pohvaliti sasvim dobrom rezolucijom od 1024×600 piksela i pristojne reprodukcije boja. „Usko grlo“ predstavlja 512 MB radne memorije, pa će zahtevniji korisnici imate kočenja pri radu. Dvojezgarni MTK CPU na 1,3 GHz i jednojezgarna Mali 400MP grafika jednostavno nemaju dovoljno kapaciteta, pa je stvarno šteta što nema duplo više memorije. Sve ostalo je tu – WiFi, Bluetooth četvrte generacije, GPS, FM tjuner, pa i MiraCast za prenos slike na velike ekrane.
Više informacija na Tech LifeStyle.

 
vrh strane