Magazin
Početna strana > Magazin > Tehnološka revolucija > Pozdravi iz tihe zone

PROBLEM JE POČEO JEDNOG DANA 2003., kada je Dajani Šu kosa počela da opada. Ona je dobila osip i dugotrajne glavobolje. Njen doktor nije znao šta je uzrokovalo njene simptome, ali Dajana je počela da sumnja. Ona se razbolela otprilike u isto vreme kada se novi toranj za mobilnu telefoniju uzdigao u blizini njene farme u Ajovi. Kada je vozila prema tornju, njena glavobolja bi se pogoršala.

Onda su ona i njen suprug Bert, uskočili u njihov Vinebago i pobegli. Dajana nije znala od čega beži. Sve što je znala je da joj je bilo sve bolje što je bila dalje od telefonskog tornja i civilizacije uopšte. Mesecima nakon napuštanja Ajove, kada su se zaustavili u državnom parku u Severnoj Karolini, šumar je rekao Šuovima o mestu koje se zove Green Bank u Zapadnoj Virdžiniji. Nalazilo se u sred nečega što se zove nacionalna tiha radio zona.

Dakle, Šuovi su otišli u Green Bank na nekoliko dana. Bilo je to lepo mesto, a oni su se brzo selili, kao Romi elektromagnetnog doba, u potrazi za mestom izolovanim od tehnologije koja je danas sinonim za moderno društvo. Usput, Dajan je saznala da njena nevolja ima ime elektrohipersenzitivnost, ili EHS, i da ima i drugih elektro senzitivaca kao što je ona.Više informacija na Popular Science
vrh strane