Magazin
Početna strana > Magazin > Robne marke > PLAYSTATION

PLAYSTATION

U septembru. 1995. godine lansirana je prva Playstation konzola na tržište Severne Amerike. Izdvajala se od klasičnih kućnih sistema za video igre svojom snagom i modernim dizajnom. Pet godina kasnije, originalna konzola dobija novi izgled i predstavlja se kao PS one.
 
Iste godine, 26.10.2000. na tržištu se pojavio Playstation2 sa dodatim mogućnostima reprodukovanja audio kompakt diskova i DVD filmova.
Početkom 21. veka u promet se pušta EyeToy, USB kamera koja omogućava konzoli da prati pokrete igrača i tako ga aktivno uključi u igru. Već u prvoj polovini 2004. Playstation postaje prva konzola koja je prodata u 100 miliona primeraka širom sveta. Krajem godine pojavljuje se i redizajnirana verzija Playstation2 konzole, sa ugrađenom vezom za internet.
PSP-1000 postaje dostupna na tržištu 2005. godine, predstavljajući prvu ručna Playstation konzolu. Ovaj uređaj dobija svog naslednika 2007. godine u vidu PSP-2000 sistema.
Krajem 2006. godine pojavljuje se Playstation3 konzola sa ugrađenim hard diskom i pogodna za reprodukciju Blu-ray materijala. 
15. jula 2008. godine lansiran je PlayStation Network u SAD preko koga su mogli da se kupe filmovi i televizijske serije kroz PS3 i PSP sisteme. Iste godine izlazi i novi naslednik PSP konzole PSP-3000 sa LCD ekranom i ugrađenim mikrofonom.
2009. godine Playstation2 dolazi do cifre od 140 prodatih primeraka, a pojavljuje se i kompaktni naslednik PS3 konzole kao i PSP go sistem.
Sledeću godinu obeležili su pojavljivanje PlayStation Move džojstika koji omogućava veće uključenje korisnika u igru i predstavljanje prve platforme za 3D igre na svetu.
vrh strane