PLANTRONICS

Plantronics svoju istoriju počinje 1961. u maloj garaži u Santa Cruz-u, Kalifornija, USA. Dva komercijalna pilota su sebi postavili za cilj da proizvedu alternativnu zamenu za klasične slušalice korišćene u komercijalnom vazduhoplovstvu.
 
Courtney Graham i Keith Larkin su proizvodnjom prvih svetskih „lakih“ slušalica ujedno i započeli kompaniju Plantronics, koja je svojim poluvekovnim trajanjem napravila neverovatan proboj na polju komunikacija.

Prve slušalice u svemiru su bile Plantronics, kada je astronaut Wally Schirra odabrao da koristi MS50 za Mercuri misiju, modifikujući ih da mogu da stanu unutar kacige.
Zatim je Neil Armstrong hodao po mesecu govoreći legendarne reči: „Ovo je mali korak za čoveka, a veliki za čovečanstvo.“ kroz svoje Plantronics slušalice sa mikrofonom.
Plantronics je 1983-će patentirao prve slušalice sa mikrofonom za call centre. Ove slušalice su toliko postale popularne da su činile polovinu prihoda Plantronics-a u naredne dve godine, i korišćene su kao najomiljenije slušalice u call centrima širom sveta.

90-ih Plantronics proizvodi su transformisali poslovni svet i kancelarijsko poslovanje svojim ultra-lakim i minijaturnim modelima. Usledila su bežična i hands-free rešenja, omogućavajući korisnicima slobodu kretanja dalje od svojih telefona. Do kraja dekade Plantronics je usavršio slušalice za multimediju, igre i internet telefoniju.

Od 2000. Plantronics jednostavno kreira jednu revoluciju za drugom, u čistoći zvuka, smanjenju šumova i ingenioznom ergonomijom. 2005. to je bio Discovery 640. Svojim svedenim dizajnom i neverovatnom čistoćom zvuka, pomogao je da Bluetooth slušalice postanu svakodnevica. Svojim dizajnom i tehnologijom kod slušalica definitivno se najviše izdvojio višestruko nagrađivani Voyager PRO iz 2009-te.

Ono što je počelo u garaži, nastavlja se i danas u laboratorijama i zvučnim sobama, a ogleda se u predanosti, neki bi rekli opsesiji: postići perfektan zvuk, ne u ime tehnologije već jednostavno u ime komunikacije.