Magazin
Početna strana > Magazin > Televizori > Philips televizori sa Ambilight pozadinskim osvetljenjem

Philips televizori sa Ambilight pozadinskim osvetljenjem


Od 2005. godine kompanija Philips nudi modele televizora sa inovativnom Ambilight funkcijom. U prevodu to znači „ambijentalno osvetljenje“ (ambient lighting) i predstavlja svetlosne efekte oko televizora koji odgovaraju slici u trenutku gledanja. Integrisan u kućište televizora, Ambilight tehnologija omogućava gledaocu da vidi više detalja, kontrasta i boja, dok istovremno eliminiše refleksiju slike. Može se podesiti da prati dešavanja na ekranu ili da se jačina osvetljenja i boja podese tako da odgovaraju unutrašnjem dekoru sobe ili vašem raspoloženju.


Philips amblight tehnologija je dobila više prestižnih međunarodnih nagrada od renomiranih instituta politehničkih nauka kao što su instituti u Njujorku, Amsterdamu, a posebno izdvajamo čuveni institut politehničkih nauka Ludwig Maximilian osnovan 1472 godine. Prestižni univerzitet je dugo radio medicinska istraživanja i dao je zvanični zdravstveni sertifikat da ambilight tehnologija smanjuje pritisak na zenice i na mozak prilikom dužeg gledanja.

Od 2013. godine ambilight tehnologija je dostupna u seriji 5000 koja ima izvanredan odnos cene i kvaliteta, takođe bismo napomenuli da kada gledate bilo koji televizor sa ambilight tehnologijom imate utisak da je ekran veći od 12 do 15 santimetara.
Kada previše gledamo u ekran, odnosno fokusiramo se na jednu tačku, mišići očiju se brzo umaraju i troše, ali Philips Ambilight televizori sa svojim pozadinskim osvetljenjem pomažu oku, smanjujući njegovu fiksaciju i pozitivno utičući na njegov oporavak.
Istraživanja su pokazala da preko 80% ljudi koji su koristili Philips Ambilight televizor, ponovo bi u svom domu imali ovaj uređaj, isključivo zbog ove funkcije. Ona se može podesiti tako da šalje svetlosne efekte po vašoj volji, na dve strane ekrana, tri ili sve četiri. Sami određujete njihov intenzitet, od dinamičnog do opuštenog. Pozadinsko osvetljenje je tako da se prilagođava pozadini, odnosno zidu iza televizora, tako stvarajući jedinstvenu bioskopsku atmosferu.

Kako bi pomogao svojim potrošačima da se uvere u prednosti ovog sistema, Philips je razvio online aplikaciju na adresi www.ambilightplayer.philips.com na kojoj možete isprobati različite varijante ove funkcije menjajući intenzitet osvetljenja, sadržaj na ekranu, pozadinu itd. Takođe, za one koji već poseduju ovaj uređaj, razvijena je specijalna aplikacija za Android i iOS operativne sisteme – Hue App pomoću kojeg iz fotelje kontrolišete ambilight.

Zahvaljujući ovoj neverovatnoj funkciji, Philips televizori doneće vam novi ugođaj gledanja televizije. Moći ćete da iskusite osećaj “uronjenosti” u vaš omiljeni program, a vaša soba će biti ispunjena Ambilight-om koji će se, od momenta kada ga probate, zauvek integrisati u vaše životno okruženje.
vrh strane