Magazin
Početna strana Magazin Mobilni telefoni Ovaj uređaj će učini da vaš pametni telefon poleti!

Ovaj uređaj će učini da vaš pametni telefon poleti!


Pad cene elektronskih komponenti doveo je do poplave jeftinih a veoma korisnih igračka. Najbolji primer ove filozofije su mali dronovi koji su do pre par godina koštali celo bogatstvo, a sada se mogu kupiti za male pare.

Ali čak i 300 evra, koliko koštaju najjefitniji, a iole normalniji modeli, nekome može da bude preskupo, a ni kamere na tim modelima nisu preterano impresivne. Zato nas i ne čudi što se neko dovitljiv setio da napravi drona, koji će umesto kamere da koristi pametni telefon. Iako jednostavna, sama ideja je genijalna, jer za kontrolisanje drona, i snimanje, koriste svoj pametni telefon.

Ceo koncept je privukao dosta pažnje a u toku je i Kickstarter kampanja, čiji je cilj prodaja i promocija ovog uređaja. Za sve koji sada reše da uplate, dron će koštati 195 dolara, dok će mu finalna cena biti 225 američkih zelembaća. Kako se telefon ne može pomerati u ležištu, kreatori su smisli sistem koji vam daje mogućnost da snimate prostor ispod drona, ispred njega i sa strane, što priznaćemo ograničava upotrebnu vrednost ove sprave, ali ne nešto preterano puno.
Phone-drone je već sada (u trenutku pisanja ovog teksta) sakupio traženu sumu od 100.000 dolara, a "streach golas" uključuju više pogleda, bolju zaštitu telefona, kompatibilnost sa Apple Watch-om i/ili drugim popularnim uređajima. Kreatori takođe tvrde da su uređaj konstruisali tako da sve ima sekundarne sisteme, a samo ležište za telefon je obloženo sintetičkim materijalom koji bi trebalo da apsorbuje udarac, ukoliko sve otkaže. Pa ukoliko vas žulja 195 dolara i ovaj koncept vam je interesantan, onda treba da znate da će prvi primerci Phone-Drone stići vlasnicima 2016 godine.


Više informacija na Digital Online
vrh strane