Ovaj uređaj će učini da vaš pametni telefon poleti!


Pad cene elektronskih komponenti doveo je do poplave jeftinih a veoma korisnih igračka. Najbolji primer ove filozofije su mali dronovi koji su do pre par godina koštali celo bogatstvo, a sada se mogu kupiti za male pare.

Ali čak i 300 evra, koliko koštaju najjefitniji, a iole normalniji modeli, nekome može da bude preskupo, a ni kamere na tim modelima nisu preterano impresivne. Zato nas i ne čudi što se neko dovitljiv setio da napravi drona, koji će umesto kamere da koristi pametni telefon. Iako jednostavna, sama ideja je genijalna, jer za kontrolisanje drona, i snimanje, koriste svoj pametni telefon.

Ceo koncept je privukao dosta pažnje a u toku je i Kickstarter kampanja, čiji je cilj prodaja i promocija ovog uređaja. Za sve koji sada reše da uplate, dron će koštati 195 dolara, dok će mu finalna cena biti 225 američkih zelembaća. Kako se telefon ne može pomerati u ležištu, kreatori su smisli sistem koji vam daje mogućnost da snimate prostor ispod drona, ispred njega i sa strane, što priznaćemo ograničava upotrebnu vrednost ove sprave, ali ne nešto preterano puno.
Phone-drone je već sada (u trenutku pisanja ovog teksta) sakupio traženu sumu od 100.000 dolara, a "streach golas" uključuju više pogleda, bolju zaštitu telefona, kompatibilnost sa Apple Watch-om i/ili drugim popularnim uređajima. Kreatori takođe tvrde da su uređaj konstruisali tako da sve ima sekundarne sisteme, a samo ležište za telefon je obloženo sintetičkim materijalom koji bi trebalo da apsorbuje udarac, ukoliko sve otkaže. Pa ukoliko vas žulja 195 dolara i ovaj koncept vam je interesantan, onda treba da znate da će prvi primerci Phone-Drone stići vlasnicima 2016 godine.


Više informacija na Digital Online