Magazin
Početna strana > Magazin > IT shop > Neuništivi hard disk IoSafe N2

Neuništivi hard disk

Personal data storage kreiran da izdrži sve

Napisao Matt Safford
Fotografija Sam KaplanU normalnim uslovima, hard disk je najpristupačniji i najefikasniji način za backup biblioteka muzike, videa i fotografija. Ipak, većina diskova, obično izrađenih od laganih materijala kao što je plastika,ne bi preživeli katastrofu. IoSafe N2 bi. Dizajneri su upakovali sistemske dual hard diskove u materijale koji ih štite i od najgoreg.


Kvar
Po defaultu, dvostruki hard diskovi su ogledalo jedan drugom, tako da ako se jedan disk pokvari, drugi će imati kopiju svakog izgubljenog bajta. (To, naravno, smanjuje maksimalnu memoriju sa osam terabajta na četiri.) U slučaju potpunog raspada, ioSafe će platiti za forenzički oporavak podataka.

 
Padovi i krađe
0,05 inčna čelična školjka okružuje celi N2 i štiti disk od pada. Školjka takođe pomaže i u odvraćanju lopova; pribor omogućuje korisnicima da stave katanac na prednja vrata i zaključaju disk za pod ili sto.
 

Vrućina
Prilagođena izolacija od 2.5cm štiti N2 od temperatura do 843°C. Dizajneri su ugradili sloj molekula vode, pa kada temperatura poraste iznad 71°C, kapljice isparavaju i izvlače štetnu toplotu iz diska.


Vatra
Ventilacijskim sistemom u N2 cirkuliše vazduh tokom svakodneve upotrebe, ali on sprečava i plamen da prođe.Ventilator izvlači vazduh sa prednje strane N2 kroz ispust S-oblika, kao i iz stražnjeg ispusta. Ugao otvora otežava plamenu da se infiltrira u sistem.


Voda
Iz IoSafe kažu da će N2 zadržati podatke sigurno najmanje tri dana u do 3 metra korozivne slane vode. Dizajneri su umotali hard disk u 0.07 inča debelu vodonepropusnu aluminijsku prepreku. Korisnici mogu da uklone zaptivnu kapicu ako je potrebno da zamene diskove.
 
ioSafe N2
Max kapacitet 2 drajva, 4 tb svaki
Dimenzije: 23 x 15 x 29.2 cm
Cena od $599Preuzeto iz časopisa Popular Science Srbija popsci.rs
 
vrh strane