Magazin
Početna strana > Magazin > IT shop > Mislili ste da je Oculus Rift namenjen samo igračima? Prevarili ste se!

Mislili ste da je Oculus Rift namenjen samo igračima? Prevarili ste se!


Od pojave Oculus Rifta, ovaj gedžet ne prestaje da intrigira javnost. Najveći broj ljudi ga koristi u video igrama, radi što realističnijeg doživljaja, ali to sigurno nije njegova jedina namena.

Već sada širom sveta fakulteti ga koriste u svrhu edukacija, dok zdravstvene ustanove eksperimentišu sa ovom tehnologijom, kada je u pitanju dijagnostika i obuka lekara. Ali verujem da čak ni u vašim najluđim snovima niste mogli da zamislite ovakvu namenu Oculus Rifta.

Upoznajte Glen Kean, jednog od najpoznatijih animatora na svetu. On je nacrtao Ariel, malu sirenu, Čudovište iz Lepotice i Zveri, i niz drugih karaktera dok je radio za Disney. U ovom klipu on priča o tome kako je postao animator, šta ga inspiriše da crta i zašto to voli da radi. Ali ono što će vas stvarno iznenaditi je kada stavi na glavu Oculus Rift kacigu i počne da crta u virtuelnoj relanosti. Za jednog iskusnog animatora, kao što je on to verovatno nije preveliki problem, ali gledati kako nastaje Ariel u nekoliko poteza "virtuelne" olovke je stvarno fascinantno. Zato i nije nimalo čudo što je Facebook zgrabio Oculus Rift, ne štedeći novac, jer ova tehnologija ima stvarno veliki potencijal.


Više informacija na Digital Online

 
vrh strane