MICROSOFT

Kada se kaže Microsoft, odmah se pomisli na ceo moderan, kompjuterizovani svet. Ova multinacionalna kompanija sa sedištem u SAD od pionira u izradi softvera postala je lider u razvoju, proizvodnji, licenciranju i podršci širokog raspona proizvoda i servisa vezanih za IT tehnologiju. Od 1975. godine, kada su je osnovali Bil Gejts i Pol Alen, Microsoft je danas najveći proizvođač softvera u svetu. Microsoft je kompanija posvećena svojim klijentima, bilo da su to vlade i multinacionalne kompanije ili učenici i ljubitelji kompjuterskih igara. Kada kažete Microsoft pomislite na Windows, Office, Cloud koji vam olakšavaju posao, ali i Windows Phone i Xbox i mnogo drugih rešenja i uređaja koji vam život čine lakšim i zanimljivijim. Microsoft sa strašću radi sve što radi!
 Microsoft Srbija
 
Beogradska kancelarija kompanije Microsoft počela je sa radom 2002. godine, kada su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali, nadaleko čuveni, sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Ovaj ugovor o strateškom partnerstvu predstavljao je već tada osnov dugoročne saradnje, sa ciljem stimulacije naučnog i tehnološkog razvoja na svim nivoima u Srbiji.

Od svog osnivanja do danas, domaća kancelarija Microsofta ostvarila je zavidne rezultate u razvoju lokalnog IT tržišta. Pokrenuta je legalizacijska kampanja tokom koje je, samo u prvom talasu, licenciran Microsoftov softver na 30.000 računara u državnoj administraciji, dok je kompanija donirala softverske pakete za 50.000 računara akademskim ustanovama.
Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije.

 
Kancelarija u Beogradu zaslužna je i za lokalizaciju najpopularnijih Microsoftovih proizvoda, operativnog sistema Windows i paketa za poslovnu produktivnost Microsoft Office.

Tokom 2010. godine, najnovije verzije - Windows 7 i Office 2010, promovisane su u Srbiji u istom trenutku kad i svuda u svetu. Krajem prošle godine i Microsoft Windows 8 stigao je u Srbiju, takođe u isto vreme kao i u celom svetu.

Od 2004. godine svi Microsoft programi dostupni su ovdašnjim korisnicima i na srpskom jeziku, a ključni programi iz Office sistema (Word, Excel, Power Point, Outlook) dostupni su na oba naša pisma, ćirilici i latinici, čime je beogradska kancelarija Microsofta dodatno doprinela boljem razumevanju novih tehnologija, povećanju produktivnosti korisnika u Srbiji, ali i očuvanju našeg jezika i kulture.
U Beogradu je u septembru 2005. godine otvoren i Microsoft razvojni centar, tada prvi u ovom delu Evrope. Danas, tim centra čini više od 120 najperspektivnijih mladih ljudi iz Srbije iz oblasti informacionih tehnologija. Microsoft razvojni centar u Srbiji učestvovao je u izradi komponenti programa Windows 7, SQL 2008, Office 2010, a prošle godine završili su i veliki projekat SQL Server 2012. Prosek godina u razvojnom timu je 26, a svi zaposleni školovali su se u Srbiji. Zahvaljujući Microsoftu, u Srbiji su i ostali.

Svi projekti Microsofta u našoj zemlji priznati, kako na najvišem nivou korporacije, tako i od strane miliona korisnika koji ih svakodnevno primenjuju, promovišu i ucrtavaju Srbiju kao važnu tačku na tehnološkoj mapi sveta.www.microsoft.rs
www.facebook.com/microsoftsrbija
www.twitter.com/microsoftsrbija