Magazin
Početna strana > Magazin > Bela tehnika > LG veš mašine - 6 motion
Prilagodite programe pranja različitim materijalima koje nosite
Perite pametno, perite nežno6 inovativnih pokreta
Tehnologija koja se zasniva na pokretima nalik ručnom pranju


Zahvaljujući novoj 6 Motion tehnologiji dobili smo kvalitetnije programe namenjene pranju različitih vrsta materijala vaše odeće. Svaki od programa obuhvata posebnu kombinaciju ovih 6 pokreta, ubačenih u već postojeći, klasičan način pranja, čime smo dobili kvalitetniju negu koja nam omogućava da se brinemo o svojoj  odeći na nov, poseban način.
Dobićete bolje opranu odeću, a materijal odeće je tretiran na način koji mu je potreban.
 

Osnovni pokret koji je prisutan i kod konvencionalnih mašina za pranje, bubanj sa vešom se rotira u jednom smeru. 

U konvencionalnim mašinama za pranje, nakon centrifuge odeća je zalepljena za unutrašnjost bubnja. Konvencionalne mašine rotiraju bubanj da bi  sprečile ovo lepljenje ali pošto se bubanj okreće samo u jednom smeru, veš se ne odlepljuje lako. Pokret „Preskakanje“ ponavlja rotiranje i zaustavljanje bubnja čime sprečava lepljenje odeće za bubanj i umanjuje nabore prilikom pranja.
 
U fazi uzimanja vode, pokret „Ribanje“ uz pomoć perforacija u unutrašnjosti bubnja povećava strujanje vode čime se prašak rastvara brže i bolje.
 
Veš se prilikom pranja kotrlja ispod nivoa vode. Nećete čuti gotovo nikakvu buku kao što je buka prilikom padanja zalepljene odeće sa unutrašnjosti bubnja. Pošto se veš pere ispod nivoa vode sa više trenja o perforacije na bubnju, dobijate veći učinak odnosno bolje performanse pranja.
 
Sa pokretom “Ljuljanje” u obliku srca, veš se pere ispod nivoa vode umesto klasičnog pranja i izvlačenja na vrh unutrašnjeg bubnja rotacijom. Pritom ne brinite o učinku pranja. Pošto se osetljiva odeća drmusa ispod nivoa vode, performanse ostaju iste.
 
Pokret „Filtracija“ se sastoji od centrifuge i sistema prskanja veša. Kada se unutrašnji bubanj zavrti većom brzinom, veš se priljubi za unutrašnjost bubnja.  Tada se putem sistema za prskanje veš jednako i brzo natapa vodom.


LG veš mašine možete pogledati na sledećem linku .

 
vrh strane