LG Flex OLED - Savijanje realnosti


CES 2014 (Consumer Electronics Show) održan u Las Vegasu donosi sjajan prototip fleksibilnog OLED ekrana veličine 77". Neverovatna inovacija stiže od kompanije LG – zakrivljenje ekrana po želji korisnika.


Tehnologija izrade televizora je prošla kroz ogromne promene tokom prošle godine, sa pojavom prvog OLED televizora na svetu, takođe od strane LG kompanije. Brilijantna tehnologija OLED ekrana omogućava jednostavniju unutrašnju strukturu, tako da su televizori neverovatno laki i izuzetno tanki.

Fleksibilni OLED televizor je kombinacija prethodna dva ogromna trenda na polju televizora – 4K rezolucije (3840 x 2160 piksela) i fantastičnog OLED ekrana. LG fleksibilni OLED TV je uređaj koji morate videti da biste poverovali, jer prkosi svim opisima. Ono što je zakrivljeno za ravan ekran, to je fleksibilan za zakrivljeni. LG nastavlja da predvodi evoluciju televizije do sledeće generacije.

Razlog dopuštanja korisnicima da kontrolišu zakrivljenje je način da pomognu ljudima da pronađu najbolji ugao gledanja bez obzira gde sede u prostoriji. Jednostavnim pritiskom na dugme daljinskog upravljača ekran prelazi iz ravnog u zakrivljeni. Možete ga zaustaviti pod bilo kojim uglom koji vama odgovara za gledanje.

Kao prva displej tehnologija koja dozvoljava samogorećim pikselima da se uključuju i isključuju pojedinačno, OLED nudi jedistvenu "Infinite" razmeru kontrasta. On može ići od najsjajnije bele do najtamnije crne na ekranu. Više je bolje, a “Infinite” (“Beskonačno”) je bilo nemoguće do sada. Izuzetno crne nijanse će izgledati kao da se tope, tako stvarajući veći osećaj realizma i dubine celog sadržaja na ekranu.


Preuzeto iz novina Informer, rubrika Inovacija