Magazin
Početna strana > Magazin > Mobilni telefoni > LETV super smartfon

LETV super smartfon


Izgleda da bilo koja kineska kompanija može da proizvede pametni telefon. Poslednja u nizu je Letv, kineska kompanija koja pruža usluge video striminga.

Njeno ime van Azije verovatno ne zvuči poznato, ali u Kini i azijskim zemljama sa snažnim kineskim uticajem, Letv je prilično poznat. Od svog osnivanja 2004. godine kompanija je brzo rasla i za manje od šest godina postala je prvi video-sajt koji se našao na kineskoj berzi. Sledeći logičan korak za takve kompanije jeste da ponude i hardver, pa ni Letv tu nije izuzetak. Svom asortimanu proizvoda koji su do sada činili televizori, set-top box uređaji i sl, sada su dodali i pametne telefone, i to čak tri modela telefona koji se nude pod markom Le Superphone.

Ovo jednostavno ime je preneseno i na nazive samih modela – Le 1, Le 1 Pro i Le Max, pri čemu je Le 1 bazni model sa Mediatek Helio X10 procesorom. Sva tri modela će imati Android 5.0 Lollipop sa Le interfejsom i biće prvi telefoni na tržištu sa USB Type-C konektorom za punjenje, prenos podataka i prikaz video sadržaja.


Više informacija na Tech Lifestyle
vrh strane