Vox Electronics
Lenovo ThinkPad 8 - slim biznis klasa


Prvi Lenovo 8“ tablet za profesionalnu upotrebu je ujedno i najtanji i najlakši iz ThinkPad serije. Novi ThinkPad 8 karakteriše visoka rezolucija IPS displej panela, koji podržava do 10 istovremenih dodirnih tačaka. Radi u okruženju Windows 8.1 Professional operativnog sistema, pokreće ga Inteleov 2.4 GHz Bay Trail procesor i poseduje bateriju koja bi trebalo da izdrži celodnevni rad.

Tablet je izrađen od aluminijuma - debljine svega 8.8 mm i mase 430g. Ekran je veličine 8.3“, rezolucije 1920 x 1200 sa HD web kamerom od 2MP u okviru, pozadinskom kamerom od 8MP sa autofokusom i duplim digitalnim mikrofonom.

Srce tableta čini Intel Z3770 procesor sa četiri jezgra, integrisana grafika sa podrškom od 2GB LPDDR3 sistemske memorije i do 128 GB SSD hard diska, sa mogućnošću microSD proširenja. Bluetooth 4.0 konekciju možete iskoristiti kako biste bežično uparili tablet sa tastaturom za mini hibridni laptop, ili microUSB 3.0 i microHDMI portove za fizičko povezivanje tastature i eksternog monitora.

ThinkPad 8 stiže sa 802.11a/b/g/n Wi-Fi konekcijom kao standardom i sa dostupnim mobilnim mrežama 3G i 4G/LTE. Obzirom da je fokus na biznis upotrebi, tablet podiže bezbednosne kriterijume sa karakteristikama kao što su TPM 2.0, upravljanje mobilnim uređajima, i VPN funkcija koja se automatski pokreće kada korisnik odabere aplikaciju koja zahteva pristup poslovnim podacima. Baterija od 20.5Wh može omogućiti oko 8h korišćenja između punjenja.Preuzeto iz novina Informer, rubrika Inovacija