Magazin
Početna strana > Magazin > Robne marke > KENWOOD

KENWOOD


1947. Kenneth Wood je osnovao kompaniju, The Kenwood Manufacturing Company u svojoj garaži u mestu Woking, južno od Londona - Velika Britanija. Prvi ikad lansiran Kenwood proizvod je bio A100, toster sa pametnom sposobnošću da okrene tost.     
   
1950. on je izumeo KENWOOD Chef. Ovaj inovativni kuhinjski pomoćnik je bio opremljen sa jedinstvenim i neobičnim sistemom: 3 izlaza, svaki sa različitom brzinom snage, čineći mogućom pripremu bezbrojnih ukusnih recepata u rekordnom vremenu. KENWOOD je veoma brzo postao ekspert u obradi namirnica.     

1960-ih Kenwood se preselio u Havant, u blizini Portsmouth - Velika Britanija, da bi imao veći proizvodni objekat za proizvodnju više kuhinjskih aparata Kenwood  Chef je tada postigao uspeh širom sveta.

1989. Kenwood je investirao u kompaniju čija se baza nalazi u Kini (Tricom).

1993. Kenwood grup se proširila preuzimanjem kompanije Waymaster. Godinu dana kasnije preuzima Ariete, italijanskog proizvođača proizvoda na paru.

1997. Kompanija trenutno ima 80 međunarodnih distributera. Nažalost g. Kenneth Wood je preminuo u 81. godini.

2001. Kenwood je postao deo kompanije De'Longhi Group ojačavajući svoju poziciju, investiranje u nove proizvode i svoju međunaradnu komercijalnu mrežu još više.

2009. Kenwood je izumeo Cooking Chef. To je prvi kuhinjski aparat sa ugrađenim indukcionim grejnim elementom, koji istovremeno kuva i miksa.Kenwood je osnovan na vodećim principima kvaliteta, inovacija, i dizajna. Ovi principi ostaju čvrsti danas u samom srcu našeg društva i naših proizvoda. Oni su takođe razlog da se jedan Kenwood-ov aparat prodaje svake treće sekunde širom sveta.
 KENWOOD VREDNOSTI

Britanac Kenneth Wood je stvorio Kenwood 1947. godine. Od tada, kompletan proizvodni dizajn i centar operacija je bio baziran u Velikoj Britaniji. Sadašnje rukovodstvo kompanije je sa istom strašću posvećeno obezbeđenju dugoročnog razvoja.

 
Kvalitet
Izdržljivost

Izdržljiva izrada KENWOOD proizvoda i kvalitet materijala obezbeđuju da proizvodi traju mnogo godina i da vas nikada neće izneveriti.
Inovacija
Znanje i iskustvo

Znanje i iskustvo 60 godina prednosti i fokusa na tehnologiju i potrbne veštine u pripremanju hrane su rezurtirale da KENWOOD u svojoj stručnosti nema konkurenciju na tržištu.
Dizajn
Jednostavnost

KENWOOD proizvodi imaju jednostavan dizajn sa klasičnim oblicima i ne odgovaraju modnim standardima. Ovo im daje večni izgled koji pojačava njihovu superiornu trajnost.
kMix UMETNOST ŽIVLJENJA

Modeli kMix su usresređeni na dizajn i stil, i predstavljaju umetnost življenja. kMix dizajn i tehnologija podupiru nivo kvaliteta koji je sinonim za KENWOOD i osiguravaju širok raspon učinaka konkurentnih na svim nivoima.

Dizajn: kreiran za rezultate koji teže jednostavnosti…
Stil: kada se sofisticiranost i elegancija kombinuju da naprave učinak.
Umetnost življenja: kada kuvanje susretne dizajn da bi postali način življenja.

Superioran dizajn koji podupire gore navedene atribute sa kvalitetom koji je žaštitni znak uređaja KENWOOD. Jednostavnost i funkcionalnost, kombinacija koja oživljava harmoniju dizajna. Klasika kreirana da govori…


 
NAGRADE
 
 
 

Plus X Nagrade 2010:
Kenwood ponovo na pobedničkom postolju!
NAGRADA ZA NAJBOLJI PROIZVOD ZA OBRADU HRANE!
Nagrada za inovativnos i za visok kvalitet.
Kuhinjski uređaj Cooking Chef Major KM 070

 
 
RedDot nagrada za dizajn:
Štapni blender kMix serije
Multipraktok Compact FP 250
Toster TTM 312 Virtu
Multipraktik Prospero KM 266 
Blender BL 745
Toster TT 900
iF nagrada za dizajn proizvoda:
Multipraktik Prospero KM 266 
Multipraktik Classic FP 920
 
PLUS X nagrada za operativnu udobnost:
Toster TTM 312 Virtu
PLUS X nagrada za dizajn:
Multipraktik Classic FP 920
PLUS X nagrada za visok kvalitet i dizajn:
kMix ketleri SJM boutique linije
kMix tosteri boutique linije
kMix kafemati za filter kafu boutique linije
Ketler SKM 031 kMix linije
Ketler SJM 021 kMix linije
Toster TTM 021 kMix linije
vrh strane