Magazin
Početna strana > Magazin > IT shop > HP Envy X2 hibridni notebook od sada dostupan u 2 veličine ekrana

HP Envy X2 hibridni notebook od sada dostupan u 2 veličine ekrana

Ako ste jedan od onih koji nikako ne može se pomiri sa malim ekranima na ultrabookovima, HP vam predstavlja 2 nova uređaja: HP Envy X2 – od 13 inča i HP Envy X2 od 15,6 inča.

Već dugo nismo čuli za ovu drugu dimenziju, a koja je pre samo nekoliko godina bila standardna ekranska veličina kod prenosnih računara, jer danas preovlađuju manji i tanji računari.

Dizajnerski gledano, HP Envy X2 je  izuzetno lep prenosni računar, tanak je i lagan, a hibridne karakteristike PC računara daju mogućnost odvajanja ekrana i korišćenja kao tableta. Već s 13-inčnim ekranom ovaj “tablet” je jedan od većih, a tek sa veličinom od 15,6 inča dobijate pravu raskoš i funkcionalnost.

Ovim modelima HP predstavlja ozbiljnu konkurenciju Microsoftovom Surface Tabletu koji se temelji na vrlo sličnoj poslovnoj filozofiji – Surface je poslovni tablet s tastaturom, dok je HP Envy X2 notebook s odvojivim ekranom.

HP Envy X2  15,6’’ radi na Intel Core M5Y10 dual-core procesoru, poseduje 4 GB RAM-a i hard disk od 500 GB u kombinaciji s 16 GB SSD diskom. Cena je 750$ zavisno od konfiguracije. Model 13’’ takodje dolazi na Intelovoj platformi i jeftiniji je od većeg modela.

 

Više o ovim uređajima pogledajte na sledećem linku:
https://www.youtube.com/watch?v=ROTZLWKtQz4

 
vrh strane