Hewlett-Packard ENVY 17 laptop sa Leap Motion tehnologijom


Kada se pojavio ekran osetljiv na dodir, korišćenje računara je prešlo na drugi nivo. Sada, sa pojavom Leap Motion tehnologije, korišćenje računara prelazi u sasvim drugu dimenziju. Predstavljamo vam Hewlett-Packard ENVY 17 laptop sa Leap Motion tehnologijom.

Najnoviji član HP Premium Envy linije laptopova ima neobičnu funkciju - 3D kontrolu pokreta . Pored redovnih funkcija kao što su tastatura, touchpad, web kamera - HP Envy 17 je specijalno izdanje laptopa sa ugrađenim minijaturni kontrolorom pokreta pored touchpad-a. Novi ugrađen mikrosenzor je manja verzija senzora za kontrolu pokreta koji je pušten u prodaju ranije ove godine, i donosi 3D kontrole pokretom na PC. Novi senzor omogućava 3D detekcije pokreta – pokretima ruku u vazduhu iznad senzora  možete pokrenuti rad čitavog niza aplikacija i alata na računaru. Upotreba senzora je intuitivna, a može se isključiti ili uključiti po potrebi. Leap Motion online prodavnica aplikacija je ispunjena besplatnim i plaćenim aplikacijama koje mogu iskoristiti jedinstvene mogućnosti senzora, tako da to nije samo hardver radi hardvera.

Novi Envy laptop poseduje ekran dijagonale 17.3“  sa rezolucijom od 1080p. Ispod kućišta se nalazi Intel Haswell i7 procesor, Nvidia GeForce grafička kartica sa 4GB, 8GB RAM memorije i 750GB hard diska. Senzor za detekciju pokreta je integrisan pored touchpad-a na tastaturi. Fantastične aplikacije dozvoljavaju vam da se igrate, kreirate i istražujete koristeći pokrete ruku u stvarnom 3D prostoru. Ovo je interaktivnost na sasvim drugom nivou.