Magazin
Početna strana > Magazin > Robne marke > HAMA

HAMA

18-togodišnji fotograf Martin Hanke je 1923-će osnovao HAMAPHOT KG u Drezdenu, Nemačka i specijalizovao se za fotografsku opremu. Kada je Drezden bombardovan u Drugom svetskom ratu, kompanija je razrušena. 

Obnovljena je u Majnhajmu, Nemačka 1945-te. 1958-me Hama je patentirala prvi praškasti blic uređaj, 1972-te je napravljen prvi automatski sekač filma. Tri godine kasnije je predstavljen „HAMAFIX“ nosač slajdova. 1990-te, Hama osniva predstavništvo u Velikoj Britaniji HAMA PVAC Ltd. (Hama Photo, Video, Audio, Communications) i distribuciju za Britaniju za Celestron, Tasco, Sandisk, Vivitar i Koss. 1991-ve Hama je izbacila „Videocut 200“, koji je po rečima predstavnika kompanije najprodavaniji uređaj za editovanje videa u Evropi svog vremena. Kompanija je 1993-će promenila naziv iz HAMAPHOT u HAMA GmbH & Co KG. Dve godine kasnije Hama izbacuje „MobileSafe“ futrolu za mobilni telefon. Kompanija je 1998-me proslavila svoj 75-ti rođendan.

Sa 18 000 proizvoda Hama GmbH & Co KG je jedan od vodećih svetskih proizvođača specijalizovan u više oblasti, kao što su foto, video, multimedija, računari i telekomunikacije. Kompanija takođe radi i distribuciju raznih asortimana proizvoda. Hama zapošljava oko 2500 zaposlenih širom sveta od čega 1500 radi u sedištu kompanije u Majnhajmu, Nemačka. Hamu predstavlja 17 predstavništava kao i mnogi distributeri u Evropi i šire.


 
vrh strane