Magazin
Početna strana > Magazin > Robne marke > GORENJE

GORENJE

Gorenje Grupa je jedan od najvećih slovenačkih industrijskih korporacija, i jedan od osam vodećih proizvođača aparata za domaćinstvo u Evropi. Grupacija obuhvata 47 integrisanih preduzeća širom sveta.
Tokom proteklih godina sva ova preduzeća zabeležila su veliki uspeh u poslovanju koji je rezultirao ekspanzijom proizvodnih kapaciteta, efikasnom prodajnom,distributivnom i servisnom mrežom ali i stalno rastućim tržišnim učešćem. Gorenje Grupa danas izvozi 84% sopstvene proizvodnje.
Gorenje Grupa danas obuhvata - Gorenje aparate za domaćinstvo - Gorenje d.d. - akcionarsku holding kompaniju koja se sastoji
od 47 integrisanih preduzeća. Tokom proteklih godina sva ova preduzeća su postigla dinamički razvoj koji je rezultirao rastućim proizvodnim razvojem, ekspanzijom proizvodnih kapaciteta, efikasnom distributivnom i prodajnom mrežom i stalno rastućim tržišnim učešćem.
Uprkos nepovoljnim uslovima na tržištu uzrokovanih globalnom ekonomijom, Gorenje
Grupa je uspela da održi svoju poziciju među
 
osam najvećih proizvođača aparata za domaćinstvo u Evropi, pri čemu danas 84% sopstvene proizvodnje izvozi.
Gorenje d.d. se bavi proizvodnjom i prodajom aparata za domaćinstvo. Otvaranje novih fabrika i modernizacija starih, zajedno sa razvojem nove generacije aparata, predstavlja glavnu poslovnu aktivnost stalno rastućeg sistema Grupe.


Gorenje ostaje među najboljima u dizajnu

Kompanija Gorenje, i ove godine, vratila se, punih ruku, sa prestižnog međunarodnog Red Dot takmičenja, osvojivši čak 5 nagrada za dizajn i inovaciju.

  


Od skoro 2000 kompanija iz 54 zemlje, Red Dot nagrada pripala je Gorenje Aerogor toplotnoj pumpi i novoj generaciji mašina za pranje veša SensoCare, koju je dizajnirao Dizajn studio Gorenja. Aerogor toplotna pumpa oduševila je žiri, ne samo zbog svojih naprednih funkcija, već zbog toga što nudi korisniku novo estetsko iskustvo: mogućnost uklapanja materijala sa izgledom fasade i okoline. Takođe, SensoCare mašine odnele su pohvale za izgled i ergonomiju upravljačke table, koja je dizajnirana tako da se u potpunosti prilagodi što jednostavnijem rukovanju korisnika. Red Dot priznanja pripala su i plinskim pločama brenda Asko koje poseduju napredne Fusion Volcano grejače, i Asko indukcijskoj ploči, izrađenoj od najfinijeg brušenog stakla.

Red Dot nagrada predstavlja međunarodno priznanje za dizajn, inovaciju i kvalitet, na kojem Gorenje učestvuje već 8 godina zaredom. Do sada, ova kompanija osvojila je čak 24 priznanja, i to za brendove Gorenje, Asko i Atag.
vrh strane