Franke – priča o globalnom uspehu

Kompaniju Franke  osnovao je Herman Franke, 1911. godine u mestu Rorschah u Švajcarskoj. Kako su godine prolazile firma je beležila sve veći rast, osim u turbulentnim vremenima svetskih ratova.

Danas, nakon više od 100 godina postojanja, Franke grupu sačinjavaju sledeće celine: Franke Kitchen Systems, Franke Foodservice Systems, Franke Waschroom Systems, Franke Coffe Systems i Franke Beverege Systems. Franke grupa zapošljava oko 11.000 ljudi u 70 podružnica i 40 zemalja.

   
 

Franke Kitchen Systems, kao deo Franke grupe, vodeći je svetski dobavljač inteligentnih rešenja za kuhinje u domaćinstvu, kojem je poverenje ukazao veliki broj kupaca i zastupljen je u više kuhinja nego bilo koji drugi proizvođač. Paleta Franke proizvoda obuhvata sudopere, slavine, sisteme za odlaganje i sortiranje kuhinjskog otpada, aspiratore, ugradne ploče i rerne. Svakom proizvodu posvećena je izuzetna pažnja, od ideje, izbora vrhunskih materijala, velike brige za detalje i završnu obradu, a sve u svrhu zadovoljenja najviših standarda u smislu kvaliteta, dizajna, praktičnosti ugradnje i upotrebe.