Magazin
Početna strana > Magazin > Kamere i foto oprema > Fotoaparat punog formata koji staje na dlan – Sony

Fotoaparat punog formata koji staje na dlan – Sony


Stigao je novi član Sony porodice najkompaktnijih fotoaparata na svetu! Model RX1R II (DSC-RX1RM2) iz čuvene Cyber-shot RX serije donosi unapređene tehnologije koje pružaju najbolji kvalitet slike u odnosu na sve prethodne Sony kompaktne fotoaparate.Model RXR1 II poseduje Exmor R CMOS senzor punog formata od 35mm i rezolucije od približno 42,4 efektivna megapiksela, kao i moćni BIONZ X procesor slike. Zajedno, ove dve tehnologije postižu najbolju rezoluciju i najveću osetljivost (ISO 100-25600, uz mogućnost proširenja 50 – 102400 pri fotografisanju) sa širokim dinamičkim opsegom. Strukturu senzora sa pozadinskim osvetljenjem čine prošireno strujno kolo i provodnici od bakra, koji omogućavaju do 3,5 puta brže performanse u odnosu na model RX1R.

Veliki otvor blende objektiva ZEISS Sonnar T* F2 35mm posebno je dizajniran tako da se savršeno uklapa sa senzorom i omogućava impresivnu oštrinu slike, od centra slike do uglova. Objektiv takođe poseduje jedinstveni makro prsten za fokusiranje objekata na blizini od samo 14 cm, kao i devet lopatica za glatki bokeh efekat pri najčešće korišćenim otvorima blende.

Još jedna prednost ovog fotoaparata je objektiv sa fiksnom žižnom daljinom, koji omogućava pozicioniranje senzora i objektiva tako da se u potpunosti iskoristi visoka rezolucija senzora. Što su ove dve komponente bliže, to je širi ugao kroz koji svetlost može da prođe kroz objektiv i dođe direktno do senzora, pa su dobijene fotografije bogatije detaljima i rezolucijom. Takođe, za razliku od fokalnog zatvarača karakterističnog za fotoaparate sa zamenjivim objektivima, model RX1R II koristi centralni zatvarač, koji osim značajno manje veličine tela, omogućava i brzinu sinhronizacije blica od 1/2000 sekundi.

Ovaj fotoaparat takođe nudi nekompresovani 14-bitni RAW format koji koristi prednosti širokog dinamičkog opsega senzora, dok istovremeno podržava postojeći kompresovani format.


Više informacija na Tech-Lifestyle


 
vrh strane