Magazin
Početna strana > Magazin > Mobilni telefoni > Fitbit Flex – narukvica za aktivniji i zdraviji život

Fitbit Flex – narukvica za aktivniji i zdraviji život

Kompanija Fitbit vodeći je proizvođač gedžeta za zdraviji način života i ime koje se poslednjih nekoliko godina u medijima veoma često pominje zbog par proizvoda koji su promenili način gledanja na kreativniji i aktivniji život pojedinca. Jedan od tih proizvoda je i narukvica pod imenom Flex koja je od nedavno dostupna i na domaćem tržištu. Ista integriše skup senzora za kretanje (pedometar) i spavanje (sleep sensor), alarm sa vibracijom i aplikacije za iOS i Android bazirane uređaje. U zvisnosti od želje (i potrebe) korisnika može da se sihnronizije i sa računarima, međutim njen pun efekat se dobija u kombinaciji sa pametnim telefonima i tablet računarima. U odnosu na slična konkurentska rešenja daleko je laganija i prijatnija za nošenja, a ono što je veoma važno i cenovno dosta prihvatljivija. Proizvođač za Flex u specifikacijama navodi i kako poseduje izuzetnu bateriju koja pruža radnu autonomiju od čak dve nedelje sa jednim punjenjem što smo mi u praksi i proverili.
 

 
Pre nego što ozbiljnije krenemo u priču o Fitbit Flex narukvici moramo u par rečenica da se okrenemo poslednjim istraživanjima vezanim za zdraviji život pojedinca u svetu. Velika istraživanje u zadnjih deset godina pokazuju kako sve veći broj korisnika u svetu ima potrebu da vodi zdraviji, aktivniji i kvalitetniji život i tome gotovo svakodnevno teži, međutim njihov najveći problem u toj nameri se krije u nemogućnosti da pravilno evidentiraju unos kalorija u organizam, kao i da detaljno kreiraju treninge koji bi im omogućili pravilno sagorevanje istih i konstantno praćenje vitalnih funkcija organizma. Fitbit je u želji da ovim korisnicima izađe u susret sa svojim timom inženjera i dizajnera kreirao nekoliko vrhunskih fitnes gedžeta među kojima je narukvica Flex pokupila najviše simpatija zbog jednostavnosti korišćenja i modernog vizuelnog identiteta.

Fitbit-ova Flex narukvica je osmišljena tako da kada se aktivira, odnosno stavi oko ruke i sinhronizuje sa pametnim telefon ili tablet računarom odmah kreće da prikuplja informacije i šalje ih u takozvani “sabirni centar”. Komunikacija je potpuno optimizovana sa intervalima prekida kako bi se štedela baterija, pa u određenim periodima, sama narukvica skuplja i analizira podatke, a signalne LED diode (njih pet ukupno), pokazuju koliko ste daleko od cilja koji ste, u aplikaciji na telefonu (ili tablet računaru) sami sebi zadali za određeni dan (ili duži period). Ipak, ono što Flex narukvicu čini nekako drugačijom od sličnih rešenja ovog tipa je njena “nevidljivost” – već nakon par minuta korišćenja korisnik će potpuno zaboraviti da mu se ista nalazi oko ruke što značajno utiče na nešto što se zove “psihički momenat”. Jednostavnije rečeno ova narukvica je tu, ali nije tu – toliko je zapravo lagana i neprimetna da većina korisnika prosto zaboravi da je ima na svojoj ruci.

Pored odličnih radnih karakteristika i modernog dizajna ono što Flex narukvicu još izdvaja i čini izborom No 1 je kompatibilnost sa najpopularnijim fitness i wellness aplikacijama na Android Marketu i Apple AppStore-u (MyFitnessPal, Lose It, MapMyRun, ali i Healthbook koji dolazi uz novu verziju iOS-a (v8.0)). Upravo zbog toga Flex narukvica u neku ruku predstavlja i personalnog trenera koji u pravom smislu reči brine o pravilnom načinu života pojedinca. Dobar trening i aktivan život treba da prati i kvalitetan odmor, Flex narukvica se i za to brine upozoravajući korisnika kada je vreme za spavanje. Sa druge strane ona čak i tada prati aktivnosti pojedinca dajući veoma preciznu sliku o kvalitetu odmora i sna koji je organizam dobio.

Kada se podvuče crta na sve ono što Fitbit Flex narukvica nudi nije teško doći do zaključka da je reč o jednom zaista ozbiljnom gedžetu koji svakog korisnika može da uvede u svet zdravijeg načina života. Mala težina, moderan izgled i maksimalna funkcionalnost njeni su glavni aduti, kao i korektna cena zbog koje već uživa jako veliku popularnost u svetu. Sve u svemu Flex narukvica je odličan produkt za kreiranje zdravog i aktivnog života koji većini korisnika nedostaje poslednjih dvadesetak godina.
vrh strane