Magazin
Početna strana > Magazin > IT shop > Braća po materi – Dell Vostro 5470 i Inspiron 5547

Braća po materi – Dell Vostro 5470 i Inspiron 5547

Dva modela kojima renomirani proizvođač jača svoje prisustvo u segmentu poslovnih i multimedijalnih laptop računara srednje klase


U portfoliju teksaške kompanije Dell nalaze se raznovrsni modeli prenosnih računara, jeftini i skupi, deblji i tanji, lepi i manje lepi, a postoje i ordinarne mašine za „široku potrošnju“ koje za relativno malo novca nude ponešto više od konkurencije, pre svega na polju dizajna i performansi. Vostro 5470 i Inspiron 5547 su upravo takvi računari, prvi namenjen poslovnim korisnicima s uravnoteženim zahtevima, drugi ljubiteljima multimedije sa ograničenim budžetom.

Vostro 5470: biznismen sa smislom za zabavu
Na prvi pogled, Vostro 5470 neće oduševiti korisnike koji pažnju usmeravaju na estetiku računara, jer se svojim svedenim i nenametljivim dizajnom ne izdvaja iz gomile sličnih proizvoda. Ipak, poklopcem od brušenog aluminijuma koji pruža „ozbiljniji“ izgled i dodatnu čvrstinu proizvođač poručuje da se od ovog modela može ipak očekivati nešto više od običnog „srednjaka“. Donji deo računara napravljen je od čvrste plastike i na njemu se, pored standardnih otvora za ventilaciju i gumenih nožica nalazi i rešetkasti otvori zvučnika, kao i mali „odušak“ za integrisani vufer, koji predstavlja neočekivano prijatno iznaneđenje. Dimenzije su uobičajene za ovu klasu laptop računara (338x234x18 mm), a masa oko 1,5 kg, što je i dalje dovoljno udobno za rad u pokretu.


Više informacija na Tech LifeStyle.


 
vrh strane