Magazin
Početna strana > Magazin > Tehnološka revolucija > Bezbednost

Bezbednost

IZVEŠTAJ NIKOL DAJER + DŽEN ŠVARC

KATANAC  ZA BICIKL KOJI ĆE NADMUDRITI LOPOVE


Svi katanci za bicikle, čak i oni najrobusniji, imaju istu Ahilovu petu: ako mu date dovoljno vremena, svaki odlučniji lopov može da otme bicikl. Lock8 potpuno menja bezbednost bicikla pomoću hardvera i softvera koji detektuju i reaguju na potencijalne krađe. Žiroskop, akcelerometar i temperaturni senzor mogu pokupiti različite mogućnosti krađe, uključujući i sekač za žicu, motornu testeru i ledene sprejeve. Sistem će odgovoriti na bilo koju pretnju glasnim alarmom i slanjem obaveštenja na telefon. Zamisao jednog doktora hitne službe i jednog ekonomiste, Lock8 teži manje od pola i povezuje se na zadnji točak bicikla. Prateća aplikacija obezbeđuje otvaranje bez ključa i deljenje e - ključa, svako može pozajmiti ili iznajmiti svoj bicikl. Evropski Bike - share programi će biti prvi koji će koristiti Lock8; čim izađe na tržište ovog meseca. Kompanija takođe planira da razvije modele za potrošače. Cena nije određena.

 

Foscam FI9821P

Kamera sa pomeri i skeniraj daljinskom kontrolom


Kućne sigurnosne kamere su dobre onoliko koliko im je dobro vidno polje. Foscam omogućava vlasniku kuće pregled u skoro svim pravcima pomoću smart telefona ili tableta, kojim mogu da daljinski okrenu kameru. $100

 

Ondot Systems Card Control

APLIKACIJA KOJA SE BORI PROTIV PREVARE


U trenutku kada je kršenje prava o podacima za plaćanje u porastu, sprečavanju prevara te vrste potreban je revolucionarni saveznik. Enter Control Card, je aplikacija koja omogućava korisnicima da kreditne kartice uključe ili isključe prevlačenjem prsta. Ona takođe povezuje kupovine sa fizičkim lokacijama, autorizuje korišćenje kartice za pojedine prodavnice i onemogućava ili ograničava online kupovinu. Sigurnosni kod sinhronizuje ove prioritete sa softverom vaše banke. Tokom beta testiranja, korišćenjem Card Control-a smanjen je broj prevara i do 60 odsto. Uskoro će biti kompatibilna sa 10.000 lokalnih i regionalnih banaka.


Preuzeto iz časopisa Popular Science Srbija popsci.rs
vrh strane